88 одсто Андроид уређаја је несигурно

Студија Универзитета у Кембриџу указује колико је критична ситуација у Андроид екосистему, јер анализе показују да је 87,7 одсто свих Андроид уређаја изложено бар једној од 11 познатих критичних рањивости.

Информационе технологије 16.10.2015 | 11:30
88 одсто Андроид уређаја је несигурно

Студија је користила податке, прикупљене преко Девице Аналyзер апликације, која је у Гоогле Плаy Сторе-у присутна од 2011. године. Преко 20.000 корисника је изабрало да истраживачима открије свој верзију Андроида и број буилда на дневном нивоу, што је групи омогућило да одреди колико су уређаји били сигурни током времена.

Уређаји су категорисани у три групе: несигурни - што значи да нису патцховани нити против бар једне рањивости; сигурни - патцховани су против свих рањивости; и можда сигурни - што значи да је уређај можда добио подржану исправку за сигурносне рупе. Анализе су показале да је Андроид био најсигурнији током раних делова 2013. године, а уређаји су ишли у категорију "несигурни" у годинама након тога. Као што је и очекивано, истраживачи криве споро ажурирање система за велики проценат рањивих Андроид уређаја, уз истицање да поједини произвођачи једноставно не ажурирају критичне рањивости.

Б 92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

x

16.10.2015 09:38

Глупости.

ОДГОВОРИТЕ