Бил Гејтс објаснио како ће вјештачка интилигенција промјенити животе

У будућности сви ћемо имати личне агенте вјештачке интелигенције који ће бити вишеструко напреднији у односу на данашњу технологију и требали би нам значајно побољшати и олакшати животе

Информационе технологије 13.11.2023 | 13:56
Бил Гејтс објаснио како ће вјештачка интилигенција промјенити животе

Такви ће агенти замијенити бројне апликације и програме које данас користимо јер ће, умјесто да за различите задатке користимо различите и специјализиране апликације, бити довољно само рећи таквим агентима што желимо направити и они ће то одмах ријешити.

Тако је будућност вјештачке интелигенције и личних асистената описао у једном свом коментару суоснивач Мицрософта Бил Гејтс.

Он за такве асистенте каже да ће, како их људи буду константно користили, они све боље упознавати кориснике и с временом побољшати своје акције и прилагођавати их кориснику. Нпр. у случају планирања путовања, АИ агент већ ће знати пуно тога о свом “власнику” – гдје би хтио ићи, какав тип смјештаја воли, какав му је буџет и слично те ће му предложити најбољи могући аранжман.

Такође, како ће вјештачка интелигенција знати је ли корисник више оутдоор тип и воли спорт и планирање или преферира културне догађаје и посјете музејима, даће своје приједлоге и око активности на путовању.

Ако данас желите такво дубоко персонализирано путовање, требаћете платити путничког агента и провести вријеме објашњавајући им што желите, објаснио је Гејтс, док с АИ агентима то неће бити потребно јер ће они јако добро познавати кориснике и давати им препоруке.

Такви АИ агенти, пренијели су на Фортунеу Гејтсово размишљање, значајно се побољшати продуктивност и то пуно боље у односу на данашње АИ алате који се користе.

Нпр. ако имате идеју за отварање новог бизниса, само је требате рећи вашем АИ агенту и он ће вам помоћи у писању пословног плана, направиће презентацију па чак и направити фотографије како би ваш производ могао изгледати.

Компаније ће с временом развијати властити персонализиране АИ агенте с којима ће се њихови запосленици моћи савјетовати и бит ће присутни на свим састанцима и одговарати на питања.

С временом ће агенти постати толико напредни да ће корисницима помагати у готово свим активностима и свим подручјима живота, а Гејтс је дао још неколико примјера како би то могло изгледати.

Нпр. ако вам је пријатељ имао операцију, ваш би вас агент могао савјетовати да му пошаљете цвијеће и моћи ће наручити то цвијеће, а ако се желите поновно наћи са старим цимером с факултетских дана, ваши АИ агенти моћи ће договорити сусрет.

Када ће такви агенти постати доступни, тренутно је тешко претпоставити, но с обзиром на то да је развој вјештачке интелигенције све бржи, нисмо далеко од тог тренутка. Према оснивачу ДеепМинда Мустафи Сулеyману, то би могло бити негдје за пет година, пише ЗИМО.

(Н1) Фото: Wикипедиа

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Доста је

13.11.2023 14:22

То би ви хтјели, да људе скроз ставите под контролу, е неће моћи. Ионако сте људима испрали пола мозга али доста је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ду

13.11.2023 14:29

То ће бити умјесто чипа да вас контролирају, чуј шта ће ми робот слуга као да не могу без телефона живјет, то треба властима да управљају вама као робовима или неоробовима индиректно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даца

13.11.2023 14:41

Који дебил!

ОДГОВОРИТЕ
Name

.

13.11.2023 14:44

Волио бих да сам родјен прије 300 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

13.11.2023 14:47

Маму ти ј..о своју! Ти би хтео да нам од дјеце направиш дебиле а од људи робове који ће служити теби и таквим ко теби!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

13.11.2023 14:56

Марс бре сотоно , бас цес их понијети са собом на онај свијет , мало морген

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отx

01.02.2024 15:02

Како памцење и заборав функционису. И околина која се наследјује.

Name

Ја, са нагласком на ЈА

13.11.2023 15:25

Били, нека хвала! Ја ипак више волим да сам доносим одлуке о себи и свом животу, него да се около хвалим како "моја вјештачка интелигенција" паметна и способна. Па какав год да сам....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

13.11.2023 22:44

Је једва цекам ту вјестацку интелигенцију да не морам трпити надрндане раднице по салтерима и када код зовем неку институцију никад нису на радном мјесту увјек ево малоприје изасао напоље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леми

13.11.2023 22:45

Зивио Бил доста нам је ове сељацке интелигенције...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хех

01.02.2024 15:03

Зезање је врста...

Name

Велико хвала

14.11.2023 19:44

Мени није потребан спијун 24 сата.Знам да ви то све радите због нас.Да нама буде боље.Јасно ми је да има ко хоце,њему и организујте "агента".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тх

01.02.2024 15:06

Ко зна како ствари стоје и који су то агенти кретања органи зми ањели и они други...

Name

Мој агент

13.04.2024 12:31

Не зелим да ми земља замјени људе бар накратко...

ОДГОВОРИТЕ