ЕП: Тријумф Чеха, Исланђани мучили Нијемце!

Кошаркашка репрезентација Чешке остварила је прву победу на овогодишњем Евробаскету, пошто је у оквиру групе Д славила против Естоније са 80:57. Кошаркашка репрезентација Немачке победила је Исланд са 71:65 на старту такмичења у групи Б на Европском првенству у Берлину.

Кошарка 05.09.2015 | 18:00
ЕП: Тријумф Чеха, Исланђани мучили Нијемце!

Чеси су у Риги већ у првој четвртини најавили убедљив тријумф, пошто су тај период добили са 18:9, а већ у другом су дошли до двоцифрене предности коју нису испуштали.

Најбољи у тријумфу Чешке били су бивши кошаркаши Партизана и Црвене звезде – Јан Весели и Блејк Шилб.

Весели је за 22 минута на терену уписао 16 поена, осам скокова и по једну асистенцију и украдену лопту, док је Шилб додао 14 поена и четири скока. Двоцифрен учинак још је имао Давид Јелинек са 11 поена.

Код Естоније, истакао се само Сим-Сандер Вене са 18 поена, 13 скокова и две асистенције.

У оквиру групе Д од 17.30 се састају Белгија и Летонија, док се од 20.30 састају Летонија и Украјина.

Наредна утакмица Чехе чека у недељу, када се састају са Украјином од 20.30 по нашем времену.

Немци су одиграли утакмицу пуну успона и падова, што су Исланђани искористили и много их намучили.

Иако су пред последњи период Немци сигурно водили, својим грешкама дозволили су кошаркашима са Исланда да се потпуно врате у игру и смање на шест разлике (69:63), али више нису могли.

Међутим, када је било најважније, нису били прецизни, а иако је исти случај био и на другој страни са Немцима, у последњем минуту је било јасно ко је победник.

Најбољи у тиму Немачке били су Дирк Новицки и Денис Шрудер са по 15 поена. Новицки је имао и седам скокова, један више од Шрудера, који је уписао и четири асистенције, док је Антон Гравел имао седам поена.

Код Исланда, Јон Стефансон је утакмицу завршио са 23 поена и пет асистенција, Хлинур Берингсон је имао 12 поена, исто као и Хакур Палсон.

Коментари / 0

Оставите коментар