EP: Trijumf Čeha, Islanđani mučili Nijemce!

Košarkaška reprezentacija Češke ostvarila je prvu pobedu na ovogodišnjem Evrobasketu, pošto je u okviru grupe D slavila protiv Estonije sa 80:57. Košarkaška reprezentacija Nemačke pobedila je Island sa 71:65 na startu takmičenja u grupi B na Evropskom prvenstvu u Berlinu.

Košarka 05.09.2015 | 18:00
EP: Trijumf Čeha, Islanđani mučili Nijemce!

Česi su u Rigi već u prvoj četvrtini najavili ubedljiv trijumf, pošto su taj period dobili sa 18:9, a već u drugom su došli do dvocifrene prednosti koju nisu ispuštali.

Najbolji u trijumfu Češke bili su bivši košarkaši Partizana i Crvene zvezde – Jan Veseli i Blejk Šilb.

Veseli je za 22 minuta na terenu upisao 16 poena, osam skokova i po jednu asistenciju i ukradenu loptu, dok je Šilb dodao 14 poena i četiri skoka. Dvocifren učinak još je imao David Jelinek sa 11 poena.

Kod Estonije, istakao se samo Sim-Sander Vene sa 18 poena, 13 skokova i dve asistencije.

U okviru grupe D od 17.30 se sastaju Belgija i Letonija, dok se od 20.30 sastaju Letonija i Ukrajina.

Naredna utakmica Čehe čeka u nedelju, kada se sastaju sa Ukrajinom od 20.30 po našem vremenu.

Nemci su odigrali utakmicu punu uspona i padova, što su Islanđani iskoristili i mnogo ih namučili.

Iako su pred poslednji period Nemci sigurno vodili, svojim greškama dozvolili su košarkašima sa Islanda da se potpuno vrate u igru i smanje na šest razlike (69:63), ali više nisu mogli.

Međutim, kada je bilo najvažnije, nisu bili precizni, a iako je isti slučaj bio i na drugoj strani sa Nemcima, u poslednjem minutu je bilo jasno ko je pobednik.

Najbolji u timu Nemačke bili su Dirk Novicki i Denis Šruder sa po 15 poena. Novicki je imao i sedam skokova, jedan više od Šrudera, koji je upisao i četiri asistencije, dok je Anton Gravel imao sedam poena.

Kod Islanda, Jon Stefanson je utakmicu završio sa 23 poena i pet asistencija, Hlinur Beringson je imao 12 poena, isto kao i Hakur Palson.

Komentari / 0

Ostavite komentar