Марко Ђурић: Идемо у Брисел за ЗСО

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије Марко Ðурић изјавио је данас да ће представници Београда у преговорима са Приштином наредне недеље отпутовати у Брисел с циљем да за српски народ у јужној покрајини изборе стварање Заједнице српских општина (ЗСО).

Србија 20.08.2015 | 13:30
Марко Ђурић: Идемо у Брисел за ЗСО

Ðурић је, после састанка са представницима српских општина на КиМ, рекао да ће се наредне недље српска делегација потрудити да оправда поверење свих грађана Србије.

Упитан да ли очекује да ће бити постигнут споразум на састанку 25. августа, Ðурић је истакао да ће бити учињено апсолутно све да до тога дође уз поштовање националних и државних интереса Србије.

Верујем да ћемо учинити апсолутно све да договор буде постигнут. Наставићемо да се понашамо конструктивно с циљем да ЗСО буде формирана и тешко да наш однос према томе неко може да доведе у питање, поручио је Ðурић.

Он је истакао да ЗСО није уперена ни против кога, већ да је то инструмент и фактор стабилности и зближавања заједница на КиМ.

Сви који учествују у преговорима из београдског тима на тај дијалог гледају као на средство за зближавање Срба и Албанаца са КиМ, а не као средство за изазивање нових немира и нестабилности, рекао је Ðурић.

Према његовим речима, Срби са Косова и Метохије на данашњем састанку пружили су подршку Влади и шефу тима за дијалог у Бриселу премијеру Александру Вучићу за борбу која се води за стварање ЗСО, за економско јачање српског народа на КиМ, за могућност да сам управља својим политичким питањима и имовином, као и свему што је од значаја за егзистенцију наших људи у јужној покрајини.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар