Marko Đurić: Idemo u Brisel za ZSO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Ðurić izjavio je danas da će predstavnici Beograda u pregovorima sa Prištinom naredne nedelje otputovati u Brisel s ciljem da za srpski narod u južnoj pokrajini izbore stvaranje Zajednice srpskih opština (ZSO).

Srbija 20.08.2015 | 13:30
Marko Đurić: Idemo u Brisel za ZSO

Ðurić je, posle sastanka sa predstavnicima srpskih opština na KiM, rekao da će se naredne nedlje srpska delegacija potruditi da opravda poverenje svih građana Srbije.

Upitan da li očekuje da će biti postignut sporazum na sastanku 25. avgusta, Ðurić je istakao da će biti učinjeno apsolutno sve da do toga dođe uz poštovanje nacionalnih i državnih interesa Srbije.

Verujem da ćemo učiniti apsolutno sve da dogovor bude postignut. Nastavićemo da se ponašamo konstruktivno s ciljem da ZSO bude formirana i teško da naš odnos prema tome neko može da dovede u pitanje, poručio je Ðurić.

On je istakao da ZSO nije uperena ni protiv koga, već da je to instrument i faktor stabilnosti i zbližavanja zajednica na KiM.

Svi koji učestvuju u pregovorima iz beogradskog tima na taj dijalog gledaju kao na sredstvo za zbližavanje Srba i Albanaca sa KiM, a ne kao sredstvo za izazivanje novih nemira i nestabilnosti, rekao je Ðurić.

Prema njegovim rečima, Srbi sa Kosova i Metohije na današnjem sastanku pružili su podršku Vladi i šefu tima za dijalog u Briselu premijeru Aleksandru Vučiću za borbu koja se vodi za stvaranje ZSO, za ekonomsko jačanje srpskog naroda na KiM, za mogućnost da sam upravlja svojim političkim pitanjima i imovinom, kao i svemu što je od značaja za egzistenciju naših ljudi u južnoj pokrajini.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar