Спасиоци се пробијају до мјеста пада авиона

Спасилачке екипе су се у понедјељак пробијале кроз планинско подручје Индонезије на којему су након пада АТР-а 42 с 54 путника и члана посаде уочени остаци авиона у којем је било и 420.000 евра у готовини.

Свијет 17.08.2015 | 11:40
Спасиоци се пробијају до мјеста пада авиона

Ово је трећа авионска несрећа у непуних годину дана у тој земљи југоисточне Азије која има проблема са безбједношћу у зрачном промету.

Летјелица индонезијске компаније Тригана Аир изгубила је везу с контролним торњем у недјељу послијеподне док је из Џајапуре, главног града источне покрајине Папуе летјела у Оксибил, готово 300 км јужније, по олујном невремену.

У двомоторном турбопропелерном авиону АТР 42 била су 44 одрасла путника, петоро дјеце и пет чланова посаде те 420.000 евра у готовини. Новац, у четири вреће, био је из јавних фондова а поштански службеници су га носили за сиромашне породице у покрајини Папуи, рекао је Харионо, директор поште у Џајапури који, попут многих Индонезијаца, има само презиме.

Летјелица је нестала с радарских заслона десетак минута прије доласка у Оксибил, неприступачно планинско подручје, недуго пошто је затражила допуштење за спуштање прије слијетања.

На мјесто несреће послат је други авион ради извиђања док се спасилачке екипе пјешице пробијају кроз планину с густом шумом, саопштила је агенција за потрагу и спашавање по којој је тај авион уочио остатке срушенога.

Аир Тригана, омања компанија утемељена 1991. која осигурава четрдесетак летова на домаћим линијама, има забрану лета у Европској Унији. Фирма је од почетка рада имала 14 несрећа, наводи агенција за безбједност ваздушног промета.

Извор: Н1

 

Коментари / 0

Оставите коментар