Spasioci se probijaju do mjesta pada aviona

Spasilačke ekipe su se u ponedjeljak probijale kroz planinsko područje Indonezije na kojemu su nakon pada ATR-a 42 s 54 putnika i člana posade uočeni ostaci aviona u kojem je bilo i 420.000 evra u gotovini.

Svijet 17.08.2015 | 11:40
Spasioci se probijaju do mjesta pada aviona

Ovo je treća avionska nesreća u nepunih godinu dana u toj zemlji jugoistočne Azije koja ima problema sa bezbjednošću u zračnom prometu.

Letjelica indonezijske kompanije Trigana Air izgubila je vezu s kontrolnim tornjem u nedjelju poslijepodne dok je iz Džajapure, glavnog grada istočne pokrajine Papue letjela u Oksibil, gotovo 300 km južnije, po olujnom nevremenu.

U dvomotornom turbopropelernom avionu ATR 42 bila su 44 odrasla putnika, petoro djece i pet članova posade te 420.000 evra u gotovini. Novac, u četiri vreće, bio je iz javnih fondova a poštanski službenici su ga nosili za siromašne porodice u pokrajini Papui, rekao je Hariono, direktor pošte u Džajapuri koji, poput mnogih Indonezijaca, ima samo prezime.

Letjelica je nestala s radarskih zaslona desetak minuta prije dolaska u Oksibil, nepristupačno planinsko područje, nedugo pošto je zatražila dopuštenje za spuštanje prije slijetanja.

Na mjesto nesreće poslat je drugi avion radi izviđanja dok se spasilačke ekipe pješice probijaju kroz planinu s gustom šumom, saopštila je agencija za potragu i spašavanje po kojoj je taj avion uočio ostatke srušenoga.

Air Trigana, omanja kompanija utemeljena 1991. koja osigurava četrdesetak letova na domaćim linijama, ima zabranu leta u Evropskoj Uniji. Firma je od početka rada imala 14 nesreća, navodi agencija za bezbjednost vazdušnog prometa.

Izvor: N1

 

Komentari / 0

Ostavite komentar