Партизан: Како нам се исплатио ризик са Андријом?!

Наш циљ за ову сезону је испуњен...Генерални директор Милош Вазура каже да ће црно-бели, ипак, јуришати на Лигу шампиона и најављује појачања до краја прелазног рока.

Фудбал 06.08.2015 | 23:30
Партизан: Како нам се исплатио ризик са Андријом?!

Победа играча, победа стручног штаба, једнако са њима и победа управе. Откако су преузели власт на децембарским изборима трпели су руководиоци Партизана оштре критике са свих страна: говорило се да су дошли по политичкој линији да утабају пут Црвеној звезди ка одбрани шампионске круне, да свесно уруше црно-беле и оборе цену за евентуалну приватизацију, да смишљено смењују Марка Николића јер су продали титулу, да ће распродати екипу и да су ту зарад личних, а не клупских интереса...

Да ли је баш тако?

Пласман у завршно коло квалификација за Лигу шампиона даје за право гарнитури на челу са председником Зораном Поповићем да верује како је себе представила у другачијем светлу него до сад. Обезбедила макар краткорочан кредит у очима јавности. Плус, спортски и економски резултат који наговештава опоравак клуба уздрманог финансијском кризом у тренутку преузимања.
„Овде смо седам и по месеци и за то време смо најпре узели титулу, а онда успели да одржимо примарно обећање обезбеђеним пласманом макар у групе Лиге Европе. Наш циљ је тиме испуњен и сад можемо мирније да планирамо наредни, захтеванији и изазовнији, али после онога што се десило протв Стеауе, верујем да можемо и до Лиге шампиона“, поручује Милош Вазура, генерални директор Партизана у разговору за МОЗЗАРТ Спорт.

Сатисфакцију за оно што је радило руководство млади челник проналази у конкретним подацима везаним за дуел са прваком Румуније.
„Од четири гола постигнута у реваншу три су дали играчи ангажовани откако смо ми у клубу: Стефан Бабовић, Марко Јевтовић и Никола Трујић. Ваљда и то нешто показује. Наравно, суочавали смо се да болним одлукама, резовима у стручном штабу, али испоставило се да смо били у праву кад смо указали шансу Зорану Милинковићу. Од почетка сам говорио да је управо тренер наше највеће појачање, а начин на који је водио екипу и на који играмо под његвом палицом надам се да радује сваког правог Гробара. Уосталом, има резултате“.

С обзиром да се потпредседник за спортска питања Љубиша Тумбаковић одавно дистанцирао из свих важних питања, Вазура је водио преговоре у прелазном року у коме је осим поменутих играча Партизан испословао и останак убедљиво најконкретнијег ове сезоне - Андрије Живковића.
„С обзиром да је Жилетова жеља била да остане нама је преостао лакши део посла. Одмах да разјасним: не плашимо се да би због његових добрих партија цена могла да му порасте и да ће нас напустити у завршници прелазног рока. Тврдим, то се 100 одсто неће десити. Он остаје у Партизану бар до зиме. Ова управа прихватила је ризик у случају Живковића, јер је клуб власник тек 25 процената Андријиног уговора. Имали смо понуду вредну 5.000.000 евра и да смо на њу пристали могли смо да зарадимо највише 1.250.000 евра. Преломили смо да је боље да остане, а он нам је вратио залагањем, понашањем, асистенцијама и головима. Исплатио се тај ризик. Прво у спортском, затим и у економском смислу“.

Ово последње значи да је Партизан зарадио најмање 5.400.000 евра овог лета (и задржао Живковића), те да део тог новца може да усмери на еветуална појачања у завршници прелазног рока, како би у преосталих осам утакмица на европској сцени био конкретнији или конкурентнији него раније. Отуда се у Хумској 1 већ планирају довођења новог левог бека, можда још једног штопера и задњег везног.
„Размишљамо о појачањима, наравно, али ће коначну реч о потреби и позицијама, као и до сада, дати тренер Милинковић у кога имамо максимално поверење“, додао је Милош Вазура и није заборавио да похвали остале структуре клуба. „Од почетка године у сарадњи са маркетиншким тимом потписали смо девет спонзорских уговора и тако обезбедили око 1.000.000 евра на годишњем нивоу, што је такође податак вредан пажње“.

Коментари / 0

Оставите коментар