Partizan: Kako nam se isplatio rizik sa Andrijom?!

Naš cilj za ovu sezonu je ispunjen...Generalni direktor Miloš Vazura kaže da će crno-beli, ipak, jurišati na Ligu šampiona i najavljuje pojačanja do kraja prelaznog roka.

Fudbal 06.08.2015 | 23:30
Partizan: Kako nam se isplatio rizik sa Andrijom?!

Pobeda igrača, pobeda stručnog štaba, jednako sa njima i pobeda uprave. Otkako su preuzeli vlast na decembarskim izborima trpeli su rukovodioci Partizana oštre kritike sa svih strana: govorilo se da su došli po političkoj liniji da utabaju put Crvenoj zvezdi ka odbrani šampionske krune, da svesno uruše crno-bele i obore cenu za eventualnu privatizaciju, da smišljeno smenjuju Marka Nikolića jer su prodali titulu, da će rasprodati ekipu i da su tu zarad ličnih, a ne klupskih interesa...

Da li je baš tako?

Plasman u završno kolo kvalifikacija za Ligu šampiona daje za pravo garnituri na čelu sa predsednikom Zoranom Popovićem da veruje kako je sebe predstavila u drugačijem svetlu nego do sad. Obezbedila makar kratkoročan kredit u očima javnosti. Plus, sportski i ekonomski rezultat koji nagoveštava oporavak kluba uzdrmanog finansijskom krizom u trenutku preuzimanja.
„Ovde smo sedam i po meseci i za to vreme smo najpre uzeli titulu, a onda uspeli da održimo primarno obećanje obezbeđenim plasmanom makar u grupe Lige Evrope. Naš cilj je time ispunjen i sad možemo mirnije da planiramo naredni, zahtevaniji i izazovniji, ali posle onoga što se desilo protv Steaue, verujem da možemo i do Lige šampiona“, poručuje Miloš Vazura, generalni direktor Partizana u razgovoru za MOZZART Sport.

Satisfakciju za ono što je radilo rukovodstvo mladi čelnik pronalazi u konkretnim podacima vezanim za duel sa prvakom Rumunije.
„Od četiri gola postignuta u revanšu tri su dali igrači angažovani otkako smo mi u klubu: Stefan Babović, Marko Jevtović i Nikola Trujić. Valjda i to nešto pokazuje. Naravno, suočavali smo se da bolnim odlukama, rezovima u stručnom štabu, ali ispostavilo se da smo bili u pravu kad smo ukazali šansu Zoranu Milinkoviću. Od početka sam govorio da je upravo trener naše najveće pojačanje, a način na koji je vodio ekipu i na koji igramo pod njegvom palicom nadam se da raduje svakog pravog Grobara. Uostalom, ima rezultate“.

S obzirom da se potpredsednik za sportska pitanja Ljubiša Tumbaković odavno distancirao iz svih važnih pitanja, Vazura je vodio pregovore u prelaznom roku u kome je osim pomenutih igrača Partizan isposlovao i ostanak ubedljivo najkonkretnijeg ove sezone - Andrije Živkovića.
„S obzirom da je Žiletova želja bila da ostane nama je preostao lakši deo posla. Odmah da razjasnim: ne plašimo se da bi zbog njegovih dobrih partija cena mogla da mu poraste i da će nas napustiti u završnici prelaznog roka. Tvrdim, to se 100 odsto neće desiti. On ostaje u Partizanu bar do zime. Ova uprava prihvatila je rizik u slučaju Živkovića, jer je klub vlasnik tek 25 procenata Andrijinog ugovora. Imali smo ponudu vrednu 5.000.000 evra i da smo na nju pristali mogli smo da zaradimo najviše 1.250.000 evra. Prelomili smo da je bolje da ostane, a on nam je vratio zalaganjem, ponašanjem, asistencijama i golovima. Isplatio se taj rizik. Prvo u sportskom, zatim i u ekonomskom smislu“.

Ovo poslednje znači da je Partizan zaradio najmanje 5.400.000 evra ovog leta (i zadržao Živkovića), te da deo tog novca može da usmeri na evetualna pojačanja u završnici prelaznog roka, kako bi u preostalih osam utakmica na evropskoj sceni bio konkretniji ili konkurentniji nego ranije. Otuda se u Humskoj 1 već planiraju dovođenja novog levog beka, možda još jednog štopera i zadnjeg veznog.
„Razmišljamo o pojačanjima, naravno, ali će konačnu reč o potrebi i pozicijama, kao i do sada, dati trener Milinković u koga imamo maksimalno poverenje“, dodao je Miloš Vazura i nije zaboravio da pohvali ostale strukture kluba. „Od početka godine u saradnji sa marketinškim timom potpisali smo devet sponzorskih ugovora i tako obezbedili oko 1.000.000 evra na godišnjem nivou, što je takođe podatak vredan pažnje“.

Komentari / 0

Ostavite komentar