ЛШ: Браво за амбијент! Гробари као да су били пророци!

Гробари су унапред смислили и истакли свој наслов репортаже. И потпуно је одговарајући!

Фудбал 07.08.2015 | 00:00
ЛШ: Браво за амбијент! Гробари као да су били пророци!

Партизан је морао да одигра луду утакмицу. Једноставно је морао. Једна од оних која се памти, а није да их није било у дугој историји београдског клуба.

Присетили су се новинари легендарних мечева са Гронингеном, па оног спектакла против Квинс Парк Ренџерса, Роме... Сећаће се Гробари и 5. августа 2015. године, вечери када је Стеауа, некадашњи шампион Европе, пала у Хумској.

"Играћемо офанзивно, напашћемо, на гол више", рекао је тренер Зоран Милинковић у најави утакмице са румунским шампионом.

Партизан је играо тако. Нису успели његови играчи да спрече контре Стеауе, убитачне у првих 45 минута, али су трчањем, срцем и пре свега знањем, успели да све надокнаде у другом полувремену.

"Јуриш у славу наши хероји", писало је на великом транспаренту на јужној трибини, а онда се са свих страна заорило: "У боој, крените јунаци свиии".

Делиријум је настао у 8. минуту када је одлични Стефан Бабовић "видео" грешку румунске одбране. Али, онда су се грешке догодиле на другој страни.

"Веровали смо у прокрет, рекао сам момцима да остану мирни, да могу да преокрену", говорио је "генерал" Милинковић после утакмице.

У новинарској ложи, један од тренера у Телеоптику, код резултата 1:1 је, попут "Баба Ванге", рекао: "Они ће да поведу, а ми ћемо да преокренемо".

Како су га само другари утишавали!

"Ћути, бре, да ли си нормалан? Па, ко ће то да преживи!? Не, не, нема шансе да тако буде", уверавали су.

"Само гледајте. Ми не можемо да одиграмо нормалну утакмицу. Само луду", рекао је "видовити" навијач.

Његово "пророчанство" наговештено је почетком другог дела. Одмах пенал за Партизан, али авај - Божинов промашује! Статива!

Али, песма Гробара није стала. Довикивање свих страна стадиона и оно чувено: "На-нанана црно-бели, ооооооо, шампиони" (обрада хита групе Депецхе Моде "И јуст цан'т гет еноугх").

Та песма зна да "подигне". Било је тако и у једном од минулих "вечитих дербија".

Тако је било и сада!

Осећало се нешто у ваздуху у Хумској (тачније, није било ваздуха, било је спарно). Партизан је заслужио срећу - то је био гол Марка Јевтовића, момка који је овог лета дошао из Новог Пазара и већ је показао зашто је доведен.

Његова "стрела" се одбила од ноге играча Стеауе, преварила голмана и... вулкан на Топчидерском брду је прорадио!

Није прошло много када је Андрија Живковић, тај бисер српског фудбала, златни дечко са Новог Зеланда, још једном показао зашто га је газда Стеауе Ђиђи Бекали назвао "Месијем" после меча у Букурешту.

Изломио је одбрану Стеауе и постигао гол за 3:2 и скандирање: "Жиле, мајсторе, оооо, Жиле, мајсторе".

После меча, Живковић је рекао: "Како да ми буде жао што сам остао у Партизану!?".

И Николи Трујићу се посрећило. Није прошао ни минут како је заменио сјајног Бабовића, а успео је да га "умува" у мрежу Стеауе. Мало је рећи лудница у Хумској! Молио је спикер навијаче да не улазе у терен, али мало ко је марио, а и мало ко је био при чистој свести!

Хумска је дочекала велику европску утакмицу и велику европску победу.

Милинковић, још вруће главе, после меча је рекао: "Овај тим може много у то сам сада сигуран. Изгараћемо за клуб и ове навијаче".

Па, држимо вас за реч!

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дс

07.08.2015 00:08

Хвала ти Бозе сто сам Звездас

ОДГОВОРИТЕ