LŠ: Bravo za ambijent! Grobari kao da su bili proroci!

Grobari su unapred smislili i istakli svoj naslov reportaže. I potpuno je odgovarajući!

Fudbal 07.08.2015 | 00:00
LŠ: Bravo za ambijent! Grobari kao da su bili proroci!

Partizan je morao da odigra ludu utakmicu. Jednostavno je morao. Jedna od onih koja se pamti, a nije da ih nije bilo u dugoj istoriji beogradskog kluba.

Prisetili su se novinari legendarnih mečeva sa Groningenom, pa onog spektakla protiv Kvins Park Rendžersa, Rome... Sećaće se Grobari i 5. avgusta 2015. godine, večeri kada je Steaua, nekadašnji šampion Evrope, pala u Humskoj.

"Igraćemo ofanzivno, napašćemo, na gol više", rekao je trener Zoran Milinković u najavi utakmice sa rumunskim šampionom.

Partizan je igrao tako. Nisu uspeli njegovi igrači da spreče kontre Steaue, ubitačne u prvih 45 minuta, ali su trčanjem, srcem i pre svega znanjem, uspeli da sve nadoknade u drugom poluvremenu.

"Juriš u slavu naši heroji", pisalo je na velikom transparentu na južnoj tribini, a onda se sa svih strana zaorilo: "U booj, krenite junaci sviii".

Delirijum je nastao u 8. minutu kada je odlični Stefan Babović "video" grešku rumunske odbrane. Ali, onda su se greške dogodile na drugoj strani.

"Verovali smo u prokret, rekao sam momcima da ostanu mirni, da mogu da preokrenu", govorio je "general" Milinković posle utakmice.

U novinarskoj loži, jedan od trenera u Teleoptiku, kod rezultata 1:1 je, poput "Baba Vange", rekao: "Oni će da povedu, a mi ćemo da preokrenemo".

Kako su ga samo drugari utišavali!

"Ćuti, bre, da li si normalan? Pa, ko će to da preživi!? Ne, ne, nema šanse da tako bude", uveravali su.

"Samo gledajte. Mi ne možemo da odigramo normalnu utakmicu. Samo ludu", rekao je "vidoviti" navijač.

Njegovo "proročanstvo" nagovešteno je početkom drugog dela. Odmah penal za Partizan, ali avaj - Božinov promašuje! Stativa!

Ali, pesma Grobara nije stala. Dovikivanje svih strana stadiona i ono čuveno: "Na-nanana crno-beli, ooooooo, šampioni" (obrada hita grupe Depeche Mode "I just can't get enough").

Ta pesma zna da "podigne". Bilo je tako i u jednom od minulih "večitih derbija".

Tako je bilo i sada!

Osećalo se nešto u vazduhu u Humskoj (tačnije, nije bilo vazduha, bilo je sparno). Partizan je zaslužio sreću - to je bio gol Marka Jevtovića, momka koji je ovog leta došao iz Novog Pazara i već je pokazao zašto je doveden.

Njegova "strela" se odbila od noge igrača Steaue, prevarila golmana i... vulkan na Topčiderskom brdu je proradio!

Nije prošlo mnogo kada je Andrija Živković, taj biser srpskog fudbala, zlatni dečko sa Novog Zelanda, još jednom pokazao zašto ga je gazda Steaue Điđi Bekali nazvao "Mesijem" posle meča u Bukureštu.

Izlomio je odbranu Steaue i postigao gol za 3:2 i skandiranje: "Žile, majstore, oooo, Žile, majstore".

Posle meča, Živković je rekao: "Kako da mi bude žao što sam ostao u Partizanu!?".

I Nikoli Trujiću se posrećilo. Nije prošao ni minut kako je zamenio sjajnog Babovića, a uspeo je da ga "umuva" u mrežu Steaue. Malo je reći ludnica u Humskoj! Molio je spiker navijače da ne ulaze u teren, ali malo ko je mario, a i malo ko je bio pri čistoj svesti!

Humska je dočekala veliku evropsku utakmicu i veliku evropsku pobedu.

Milinković, još vruće glave, posle meča je rekao: "Ovaj tim može mnogo u to sam sada siguran. Izgaraćemo za klub i ove navijače".

Pa, držimo vas za reč!

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ds

07.08.2015 00:08

Hvala ti Boze sto sam Zvezdas

ODGOVORITE