У "Космосу" од петка поново штрајк радника

У „Космосу“ ништа ново. Од 20. маја када су радници прекинули протесте и потписали оквирни споразум, очекивали су да буде деблокиран рачун и да са дијелом средстава која су се налазила на том рачуну буде исплаћена плата која је обећана. То се није десило, а радници за петак, 7. август поново најављују генерални штрајк.

Република Српска 05.08.2015 | 14:56
У "Космосу" од петка поново штрајк радника

Након чврстих обећања датих у мају, радници су почели да раде у двије смјене, међутим Влада није успјела да деблокира рачун готово мјесец дана.

У међувремену та средства је скинула Пореска управа, тако да новоименовани директор Душан Вјештица није могао да исплати било шта, каже предсједник Синдикалне организације „Космоса“ Жељко Николић.

Због неиспуњених обећања радници ће поново у генерални штрајк, а ако буде потребно и у протесте.

Осим синдиката који представља Николић и који окупља око 120 радника, у „Космосу“ дјелује и друга синдикална организација са око 80 радника. Остали су неопредијељени, али су ипак сви радници на ивици очаја.

Директор Душан Вјештица није се јављао на телефон, тако да нисмо могли чути његов став о најављеном штрајку и могућим новим протестима.

(БН ТВ)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мајка Тереза

05.08.2015 13:21

Чуј, немају чиме хранити породице, а неопредијељени, свашта?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дада

05.08.2015 13:27

Битно је да се пореска управа намирила,кога брига за раднике...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

05.08.2015 15:50

Гласили сте за "фактички" сад радите за ексере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бивши

06.08.2015 07:20

Ова власт је лоповска а они од лопова очекују да испоштују договорено. Будале. Прво 18 плата па онда отварање капије фирме. И да власт поднесе оставку.

ОДГОВОРИТЕ