U "Kosmosu" od petka ponovo štrajk radnika

U „Kosmosu“ ništa novo. Od 20. maja kada su radnici prekinuli proteste i potpisali okvirni sporazum, očekivali su da bude deblokiran račun i da sa dijelom sredstava koja su se nalazila na tom računu bude isplaćena plata koja je obećana. To se nije desilo, a radnici za petak, 7. avgust ponovo najavljuju generalni štrajk.

Republika Srpska 05.08.2015 | 14:56
U "Kosmosu" od petka ponovo štrajk radnika

Nakon čvrstih obećanja datih u maju, radnici su počeli da rade u dvije smjene, međutim Vlada nije uspjela da deblokira račun gotovo mjesec dana.

U međuvremenu ta sredstva je skinula Poreska uprava, tako da novoimenovani direktor Dušan Vještica nije mogao da isplati bilo šta, kaže predsjednik Sindikalne organizacije „Kosmosa“ Željko Nikolić.

Zbog neispunjenih obećanja radnici će ponovo u generalni štrajk, a ako bude potrebno i u proteste.

Osim sindikata koji predstavlja Nikolić i koji okuplja oko 120 radnika, u „Kosmosu“ djeluje i druga sindikalna organizacija sa oko 80 radnika. Ostali su neopredijeljeni, ali su ipak svi radnici na ivici očaja.

Direktor Dušan Vještica nije se javljao na telefon, tako da nismo mogli čuti njegov stav o najavljenom štrajku i mogućim novim protestima.

(BN TV)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Majka Tereza

05.08.2015 13:21

Čuj, nemaju čime hraniti porodice, a neopredijeljeni, svašta?

ODGOVORITE
Name

Dada

05.08.2015 13:27

Bitno je da se poreska uprava namirila,koga briga za radnike...

ODGOVORITE
Name

Brod

05.08.2015 15:50

Glasili ste za "faktički" sad radite za eksere.

ODGOVORITE
Name

bivši

06.08.2015 07:20

Ova vlast je lopovska a oni od lopova očekuju da ispoštuju dogovoreno. Budale. Prvo 18 plata pa onda otvaranje kapije firme. I da vlast podnese ostavku.

ODGOVORITE