Отворен 62. Пулски филмски фестивал

Филм "Имена вишње" редатеља Бранка Сћмидта отворио је 62. Пулски филмски фестивал у Арени, саопштили су данас организатори фестивала.

Свијет 19.07.2015 | 15:15
Отворен 62. Пулски филмски фестивал

Двоструки оскаровац, продуцент Бранко Лустиг, као изасланик хрватске председнице Колинде Грабар-Китаровић отворио је синоћ фестивал подизањем Фестивалске заставе, после чега је уследио и традиционални ватромет.

Директорка Фестивала Гордана Рестовић је нагласила значај Пулског филмског фестивала и пулске Арене, захвалила се свим институцијама које подржавају фестивал и свим филмским радницима.

Председник Уметничког савета Хрвоје Пукшец се захвалио филмским ауторима чија су остварења допринела да Пулски филмски фестивал сваке године буде све квалитетнији.

"Хрватски филмови обилазили су највеће светске фестивале и на њима били награђивани. Добре вести за хрватски филм добре су вести и за Пулу", истакао је Пукшец указавши на програмске новине 62. Пуле.

Он је истакао значај едукативног програма за филмске професионалце из медијски мање атрактивних занимања, наводиећи да је ове године фокус на сценографији.

Како је додао, по први пут ће ове године на једном хрватском фестивалу бити светске премијере светских филмова, наводи се у саопштењу организатора најстаријег хрватског филмског фестивала.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар