Извисиле за фотеље у РТС

Позната ТВ лица која су се упустила у трку за десет директорских и уредничких места на Радио-телевизији Србије (РТС) нису испунила услове конкурса.

Забава 18.07.2015 | 07:33
Извисиле за фотеље у РТС

Са коначног списка кандидата, који је објављен на званичном сајту РТС, испале су ауторка емисије „Упитник“ Оливера Јовићевић, водитељка забавних емисија на „Пинку“ Леа Киш, али и Данијела Пантић, бивша водитељка квиза „Слагалица“.

- Нисам видела листу и нисам званично обавештена о резултату. Пошто нисам добила ни образложење, заиста не могу о томе још ништа да кажем - рекла је за „Блиц“ Оливера Јовићевић, која је, иначе, конкурисала за место директора телевизије. Слично искуство имао је и Владимир Ђурић, који је био један од пријављених кандидата за уредника забавног програма.

- Изненађен сам, јер се не бих пријавио на конкурс да немам биографију која испуњава услове. Баш ме занима шта пише у образложењу - рекао је Ђурић.

За разлику од њега, позната ауторка и водитељка емисије „Да, можда, не“ Оливера Ковачевић прошла је последњу проверу и једна је од седам кандидата за место уредника забавног програма.

Судећи према броју кандидата, чак десет, највећа борба ће се водити око позиције главног уредника културно-уметничког програма. Од око седамдесетак кандидата који су се пријавили на конкурс за уреднике и директоре РТС услове нису испунила чак 22 кандидата.

И даље у игри

Међу кандидатима који су испунили услове за функције у РТС су директор Владине Канцеларије за медије Миливоје Михајловић који се пријавио за директора Радио Београда.
За избор на место главног и одговорног уредника информативног програма у игри је Ненад Љ. Стефановић, који је и сада на тој функцији.
Шансу за главног уредника забавног програма ТВ, између осталих, имају Верица Брадић, Иван Карл и Оливера Ковачевић, Дејан Кукрић.
Кандидат за главног уредника културно-уметничког програма ТВ је и Небојша Брадић.

БЛИЦ

Коментари / 0

Оставите коментар