Izvisile za fotelje u RTS

Poznata TV lica koja su se upustila u trku za deset direktorskih i uredničkih mesta na Radio-televiziji Srbije (RTS) nisu ispunila uslove konkursa.

Zabava 18.07.2015 | 07:33
Izvisile za fotelje u RTS

Sa konačnog spiska kandidata, koji je objavljen na zvaničnom sajtu RTS, ispale su autorka emisije „Upitnik“ Olivera Jovićević, voditeljka zabavnih emisija na „Pinku“ Lea Kiš, ali i Danijela Pantić, bivša voditeljka kviza „Slagalica“.

- Nisam videla listu i nisam zvanično obaveštena o rezultatu. Pošto nisam dobila ni obrazloženje, zaista ne mogu o tome još ništa da kažem - rekla je za „Blic“ Olivera Jovićević, koja je, inače, konkurisala za mesto direktora televizije. Slično iskustvo imao je i Vladimir Đurić, koji je bio jedan od prijavljenih kandidata za urednika zabavnog programa.

- Iznenađen sam, jer se ne bih prijavio na konkurs da nemam biografiju koja ispunjava uslove. Baš me zanima šta piše u obrazloženju - rekao je Đurić.

Za razliku od njega, poznata autorka i voditeljka emisije „Da, možda, ne“ Olivera Kovačević prošla je poslednju proveru i jedna je od sedam kandidata za mesto urednika zabavnog programa.

Sudeći prema broju kandidata, čak deset, najveća borba će se voditi oko pozicije glavnog urednika kulturno-umetničkog programa. Od oko sedamdesetak kandidata koji su se prijavili na konkurs za urednike i direktore RTS uslove nisu ispunila čak 22 kandidata.

I dalje u igri

Među kandidatima koji su ispunili uslove za funkcije u RTS su direktor Vladine Kancelarije za medije Milivoje Mihajlović koji se prijavio za direktora Radio Beograda.
Za izbor na mesto glavnog i odgovornog urednika informativnog programa u igri je Nenad Lj. Stefanović, koji je i sada na toj funkciji.
Šansu za glavnog urednika zabavnog programa TV, između ostalih, imaju Verica Bradić, Ivan Karl i Olivera Kovačević, Dejan Kukrić.
Kandidat za glavnog urednika kulturno-umetničkog programa TV je i Nebojša Bradić.

BLIC

Komentari / 0

Ostavite komentar