Перо Антић: Вратио бих се у Звезду да освојимо Евролигу!

Горостасни центар Атлатна Хокса Перо Антић, не крије да је велики навијач Црвене звезде и за "24 сата" прича како би волео да каријеру заврши у црвено-белом дресу на крову Европе!

Кошарка 27.06.2015 | 20:00
Перо Антић: Вратио бих се у Звезду да освојимо Евролигу!

"Савршен завршетак моје каријере би био да се вратим у Црвену звезду и заједно са њима се попнем на врх Европе.", рекао је Антић.

Македонски кошаркаш ће гостовати у Београду од 29. јуна до трећег јула у склопу "Суперстарс баскетбалл" кампа, заједно са Василисом Спанулисом и тренером Олимпијакоса Миланаом Томићем.

Горостасни центар, који се не плаши ни да шутне тројку, Хокса не крије да је велики обожаватељ Звезде, те често издвоји времена како би дошао и одгледао утакмицу Дејана Радоњића и екипе.

"Има доста НБА потенцијала у Звезди, али не бих волео да их издвајам јер не би било фер према момцима које не бих споменуо. Мислим да такве ствари демотивишу играче, када не чују своје име као потенцијалне таленте за веће и јаче лиге. Звезда заиста има одличан тим и желим им да се што боље одморе сада како би и следеће године имали успешну сезону", прича Антић.

Антић такође саветује све младе играче, да ако желе у НБА, морају да прате једноставна правила.

"Играјте најбоље што можете, без оправдања и изговора. Након неуспеха, најважније је да се што пре уздигнете и да вас повреде не мотивишу. Увек држите главу горе!"

Македонија ће ове године учествовати на Европском првенству, а центар Хокса је одлучио да се у последњем тренутку повуче из репрезентације.

"Имам 33 године и сматрам да само сметам након Европског првенства 2011. године. Време је за смену генерација, имамо младе играче који заиста заслужују дрес Македоније и не би било фер да им ја заузимам место у тиму. На све то, имао сам три операције и при крају сам каријере, па сматрам да сам урадио довољно. Прошле године су момци изборили одличан пласман, а ове године могу само да буду још бољи", истиче он.

Када је реч о Србији, Антић сматра да наша репрезентација има и те како шансе да се нађу у самом врху овог такмичења.

"Имате невероватну екипу и несумњиво сте један од фаворита за освајање Европског првенства. Хемија између играча и тренера је невероватна и то нам обећава одличне утакмице на овом такмичењу.", закључује кошаркаш.

Коментари / 0

Оставите коментар