Pero Antić: Vratio bih se u Zvezdu da osvojimo Evroligu!

Gorostasni centar Atlatna Hoksa Pero Antić, ne krije da je veliki navijač Crvene zvezde i za "24 sata" priča kako bi voleo da karijeru završi u crveno-belom dresu na krovu Evrope!

Košarka 27.06.2015 | 20:00
Pero Antić: Vratio bih se u Zvezdu da osvojimo Evroligu!

"Savršen završetak moje karijere bi bio da se vratim u Crvenu zvezdu i zajedno sa njima se popnem na vrh Evrope.", rekao je Antić.

Makedonski košarkaš će gostovati u Beogradu od 29. juna do trećeg jula u sklopu "Superstars basketball" kampa, zajedno sa Vasilisom Spanulisom i trenerom Olimpijakosa Milanaom Tomićem.

Gorostasni centar, koji se ne plaši ni da šutne trojku, Hoksa ne krije da je veliki obožavatelj Zvezde, te često izdvoji vremena kako bi došao i odgledao utakmicu Dejana Radonjića i ekipe.

"Ima dosta NBA potencijala u Zvezdi, ali ne bih voleo da ih izdvajam jer ne bi bilo fer prema momcima koje ne bih spomenuo. Mislim da takve stvari demotivišu igrače, kada ne čuju svoje ime kao potencijalne talente za veće i jače lige. Zvezda zaista ima odličan tim i želim im da se što bolje odmore sada kako bi i sledeće godine imali uspešnu sezonu", priča Antić.

Antić takođe savetuje sve mlade igrače, da ako žele u NBA, moraju da prate jednostavna pravila.

"Igrajte najbolje što možete, bez opravdanja i izgovora. Nakon neuspeha, najvažnije je da se što pre uzdignete i da vas povrede ne motivišu. Uvek držite glavu gore!"

Makedonija će ove godine učestvovati na Evropskom prvenstvu, a centar Hoksa je odlučio da se u poslednjem trenutku povuče iz reprezentacije.

"Imam 33 godine i smatram da samo smetam nakon Evropskog prvenstva 2011. godine. Vreme je za smenu generacija, imamo mlade igrače koji zaista zaslužuju dres Makedonije i ne bi bilo fer da im ja zauzimam mesto u timu. Na sve to, imao sam tri operacije i pri kraju sam karijere, pa smatram da sam uradio dovoljno. Prošle godine su momci izborili odličan plasman, a ove godine mogu samo da budu još bolji", ističe on.

Kada je reč o Srbiji, Antić smatra da naša reprezentacija ima i te kako šanse da se nađu u samom vrhu ovog takmičenja.

"Imate neverovatnu ekipu i nesumnjivo ste jedan od favorita za osvajanje Evropskog prvenstva. Hemija između igrača i trenera je neverovatna i to nam obećava odlične utakmice na ovom takmičenju.", zaključuje košarkaš.

Komentari / 0

Ostavite komentar