ФСРС: Намјештали су и кажњени су!

Фудбалски савез Републике Српске изрекао казне због спорног 26. кола прве лиге Републике Српске.

Фудбал 24.06.2015 | 10:20
ФСРС: Намјештали су и кажњени су!

Резултати утакмица посљедње 26. кола прве лиге Републике Српске: Леотар- Подриње ( 0:1) и Пролетер-Рудар ( 1:0) су намјештени и слиједе казне клубовима.

Тако су поменути клубови кажњени одузимањем шест бодова и новчаним казнама. То је одлука након данашњег састанка Дисциплинске комисије Фудбалског савеза Републике Српске.

"Након новог састанка Дисциплинске комисије ФСРС донијели смо првостепене олдуке, поступајући по пријави такмичарскох органа ФСРС, а на бази чињеница, које је створила у првостепеном поступку, те мишљења, које је дао Антикоруптивни тим ФСРС. Тако се Фудбалски клубови Леотар, Подриње, Рудар Приједор и Пролетер Теслић кажњавају одузимањем шест бодова, због прекршаја члан 64. дисциплинског правилника, који се односи на нерегуларност утакмица, односно лажирање и договарање", рекао је Синиша Ћејић представник Фудбалског савеза Републике Српске.

То није крај казнама.

"Због лоше организације утакмица кажњени су домаћини Леотар и Пролетер. Леотар са хиљаду, а Пролетер са три хиљаде КМ. Клупски комесари за безбједност Немања Рашић ( Пролетер) је кажњен забраном обављања функције пет мјесеци, док је Леотаров Игор Анђелић кажњен са три мјесеца. Судије и контролори су ослобођени одговорности. Делегати Бранислав Петронијевић и Мирослав Вуковић кажњени су са три мјесеца забране обављања функција", рекао је Ћејић и додао како клубови имају три дана рок жалбе Апелационој Комисији Фудбалског савеза Републике Српске.

Рудари након одузетих шест бодова имај 44, док је Леотар сада на 42 бода и са другог је пао на треће мјесто. Врло мало је недостајало да Рудар Приједор остане без пласмана у елиту пошто је на другом мјесту Крупа са 43 бода.

Највише промјена дошло је на дну табеле.

Од ове одлуке су профитирали Слобода из Мркоњић Града и Дрина ХЕ из Вишеграда, које су остале у Првој лиги РС. Умјесто њих у нижи ранг такмичења, уколико ова одлука буде и коначна, требало би да иду управо Пролетер и Подриње.

Коментари / 0

Оставите коментар