FSRS: Namještali su i kažnjeni su!

Fudbalski savez Republike Srpske izrekao kazne zbog spornog 26. kola prve lige Republike Srpske.

Fudbal 24.06.2015 | 10:20
FSRS: Namještali su i kažnjeni su!

Rezultati utakmica posljednje 26. kola prve lige Republike Srpske: Leotar- Podrinje ( 0:1) i Proleter-Rudar ( 1:0) su namješteni i slijede kazne klubovima.

Tako su pomenuti klubovi kažnjeni oduzimanjem šest bodova i novčanim kaznama. To je odluka nakon današnjeg sastanka Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Republike Srpske.

"Nakon novog sastanka Disciplinske komisije FSRS donijeli smo prvostepene olduke, postupajući po prijavi takmičarskoh organa FSRS, a na bazi činjenica, koje je stvorila u prvostepenom postupku, te mišljenja, koje je dao Antikoruptivni tim FSRS. Tako se Fudbalski klubovi Leotar, Podrinje, Rudar Prijedor i Proleter Teslić kažnjavaju oduzimanjem šest bodova, zbog prekršaja član 64. disciplinskog pravilnika, koji se odnosi na neregularnost utakmica, odnosno lažiranje i dogovaranje", rekao je Siniša Ćejić predstavnik Fudbalskog saveza Republike Srpske.

To nije kraj kaznama.

"Zbog loše organizacije utakmica kažnjeni su domaćini Leotar i Proleter. Leotar sa hiljadu, a Proleter sa tri hiljade KM. Klupski komesari za bezbjednost Nemanja Rašić ( Proleter) je kažnjen zabranom obavljanja funkcije pet mjeseci, dok je Leotarov Igor Anđelić kažnjen sa tri mjeseca. Sudije i kontrolori su oslobođeni odgovornosti. Delegati Branislav Petronijević i Miroslav Vuković kažnjeni su sa tri mjeseca zabrane obavljanja funkcija", rekao je Ćejić i dodao kako klubovi imaju tri dana rok žalbe Apelacionoj Komisiji Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Rudari nakon oduzetih šest bodova imaj 44, dok je Leotar sada na 42 boda i sa drugog je pao na treće mjesto. Vrlo malo je nedostajalo da Rudar Prijedor ostane bez plasmana u elitu pošto je na drugom mjestu Krupa sa 43 boda.

Najviše promjena došlo je na dnu tabele.

Od ove odluke su profitirali Sloboda iz Mrkonjić Grada i Drina HE iz Višegrada, koje su ostale u Prvoj ligi RS. Umjesto njih u niži rang takmičenja, ukoliko ova odluka bude i konačna, trebalo bi da idu upravo Proleter i Podrinje.

Komentari / 0

Ostavite komentar