Партизан представио Божинова!

Нови фудбалер Партизана Валериј Божинов потписао је двогодишњи уговор са српским шампионом, а у недељу је представљен у просторијама клуба из Хумске.

Фудбал 15.06.2015 | 12:00
Партизан представио Божинова!

Он ће у Партизану носити дрес са бројем 86.

Бугарски фудбалер био је срећан због доласка у редове српског шампиона, а о томе шта га чека у клубу причали су му и сународници који носе или су носили црно-бели дрес, Иван Бандаловски и Иван Иванов.

„Хвала Партизану што ми је пружио прилику да играм у најбољем клубу у Србији, биће ми задовољство. Не знам баш најбоље српски, за разлику од мојих сународника Бандаловског и Иванова, али ћу се потрудити да научим. Узбуђен сам због доласка. Прва обавеза је да освојим титулу, а друга да играмо групну фазу неког од европских такмичења. Партизан је по томе исти као и Јувентус, захтевају се само победе. Пошто сам био у Торину, јасно ми је шта се од мене очекује. Уосталом и у Београду ћу носити црно-бели дрес", рекао је Божинов на конференцији за новинаре.

Божинов је треће појачање Партизана у летњем прелазном року, с обзиром да су пре њега за црно-беле потписали Марко Јевтовић и Никола Трујић.

Он је навео да је у суботу разговарао са бившим играчем Партизана, Иваном Ивановим, који му је рекао "да не размишља, већ да пређе у Партизан, пошто је то најбољи клуб који може да изабере".

"Рекао ми је да ћу сваке године да играм европска такмићења и да ћу бити у прилици да се борим за трофеје. Иван ми је објаснио да клуб фуникционише као породица", рекао је он.

Божинов, бивши фудбалер Лечеа, Јувентуса, Парме и Манчестер ситија ће у Партизану играти са сународником Иваном Бандаловским.

"Желим да дајем голове, да побеђујем за себе, па ако будем играо добро можда се вратим и у репрезентацију. Не желим да живим у прошлости, већ да мислим само о првом наредном тренингу. Када сам се јутрос пробудио, срце ми је рекло да идем у Партизан", рекао је Божинов

„Има све референце да игра у великом клубу као што ја Партизан. То говори и његова биографија и његово искуство. Квалитетан је играч, исказао је жељу да игра за Партизан, сигурно ће представљати значајно појачање за нас. Имао је понуде богатијих клубова из Азије, али је изабрао да остане у Европи. Зна који су циљеви Партизана, верујемо да смо направили добар потез“, рекао је тренер Зоран Милинковић.

Божинов је веома искусан играч. Каријеру је почео у Лечеу, био је један од најталентованијих нападача Европе, а касније је играо за Фиорентину, Јувентус, Манчестер сити, Парму, Спортинг и Левски. Прошлу сезону провео је у Тернани где је постигао шест голова на 27 утакмица.

Коментари / 0

Оставите коментар