Partizan predstavio Božinova!

Novi fudbaler Partizana Valerij Božinov potpisao je dvogodišnji ugovor sa srpskim šampionom, a u nedelju je predstavljen u prostorijama kluba iz Humske.

Fudbal 15.06.2015 | 12:00
Partizan predstavio Božinova!

On će u Partizanu nositi dres sa brojem 86.

Bugarski fudbaler bio je srećan zbog dolaska u redove srpskog šampiona, a o tome šta ga čeka u klubu pričali su mu i sunarodnici koji nose ili su nosili crno-beli dres, Ivan Bandalovski i Ivan Ivanov.

„Hvala Partizanu što mi je pružio priliku da igram u najboljem klubu u Srbiji, biće mi zadovoljstvo. Ne znam baš najbolje srpski, za razliku od mojih sunarodnika Bandalovskog i Ivanova, ali ću se potruditi da naučim. Uzbuđen sam zbog dolaska. Prva obaveza je da osvojim titulu, a druga da igramo grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja. Partizan je po tome isti kao i Juventus, zahtevaju se samo pobede. Pošto sam bio u Torinu, jasno mi je šta se od mene očekuje. Uostalom i u Beogradu ću nositi crno-beli dres", rekao je Božinov na konferenciji za novinare.

Božinov je treće pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku, s obzirom da su pre njega za crno-bele potpisali Marko Jevtović i Nikola Trujić.

On je naveo da je u subotu razgovarao sa bivšim igračem Partizana, Ivanom Ivanovim, koji mu je rekao "da ne razmišlja, već da pređe u Partizan, pošto je to najbolji klub koji može da izabere".

"Rekao mi je da ću svake godine da igram evropska takmićenja i da ću biti u prilici da se borim za trofeje. Ivan mi je objasnio da klub funikcioniše kao porodica", rekao je on.

Božinov, bivši fudbaler Lečea, Juventusa, Parme i Mančester sitija će u Partizanu igrati sa sunarodnikom Ivanom Bandalovskim.

"Želim da dajem golove, da pobeđujem za sebe, pa ako budem igrao dobro možda se vratim i u reprezentaciju. Ne želim da živim u prošlosti, već da mislim samo o prvom narednom treningu. Kada sam se jutros probudio, srce mi je reklo da idem u Partizan", rekao je Božinov

„Ima sve reference da igra u velikom klubu kao što ja Partizan. To govori i njegova biografija i njegovo iskustvo. Kvalitetan je igrač, iskazao je želju da igra za Partizan, sigurno će predstavljati značajno pojačanje za nas. Imao je ponude bogatijih klubova iz Azije, ali je izabrao da ostane u Evropi. Zna koji su ciljevi Partizana, verujemo da smo napravili dobar potez“, rekao je trener Zoran Milinković.

Božinov je veoma iskusan igrač. Karijeru je počeo u Lečeu, bio je jedan od najtalentovanijih napadača Evrope, a kasnije je igrao za Fiorentinu, Juventus, Mančester siti, Parmu, Sporting i Levski. Prošlu sezonu proveo je u Ternani gde je postigao šest golova na 27 utakmica.

Komentari / 0

Ostavite komentar