Нијемци тврде: Хрватски савез знао за свастику!!!

Портал фоцус.де открио да је ХНС имао информацију о нацистичкој поруци на Пољуду и током припреме утакмице са Италијом.

Фудбал 15.06.2015 | 14:20
Нијемци тврде: Хрватски савез знао за свастику!!!

Кукасти крст на игралишту Пољуда, специјално исцртан за званичну утакмицу Хрватска - Италија, изазвао је огромну пажњу и у неевропским земљама.

Примера ради, најчитанији портали и листови у САД, као што је Хафингтон пост, писали су о нацистичичкој поруци из Хрватске. То није био први случај кокетирања хрватских навијача и Трећег рајха, али јесте један од најзвучнијих на дугачкој листи.

У недељу се тим случајем детаљно бавио и немачки лист фоцус.де, изазвавши својим писањем и реакцију ХНС-а.

Немачки новинари објавили су да су организатори утакмице Хрватска - Италија добро знали шта ће се догодити, као и да је шеф сигурности ХНС-а Зоран Цврк само констатовао да до почетка утакмице није урађено ништа да би се та срамота отклонила.

Исти извор открива и да је Цврк још у суботу упозоравао владу своје земље да су игнорисана три писма које је УЕФА послала и таксативно навела проблеме са навијачима.

Редакцији хрватског портала Индекс објашњено је из Загреба да ништа није могло бити предузето пре полувремена.

"Господин Цврк је у медијима иступио искључиво на конференцији за медије, где је рекао да је 'ХНС добио информацију од партнера непосредно пред почетак утакмице' о симболу на травњаку, те да је одмах у полувремену покушао санирати штету, колико је то било могуће у кратком времену, а притом је о ситуацији известио представнике УЕФА. Сваки напис о томе да је ХНС за симбол на травњаку знао раније од тога и да циљано није ништа постигао је апсолутно нетачан, изразито злонамеран и подложан тужби"

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Европска Унија

15.06.2015 16:19

Ови целници ХНС не могу ни овце да цувају, а ста реци о осталим пропустима. Свастика у Италији на трибинама, па ондмах Симуниц онај испад и ово сад... Треба их јос наградити за Ферплаy, дати им медаљу.

ОДГОВОРИТЕ