Nijemci tvrde: Hrvatski savez znao za svastiku!!!

Portal focus.de otkrio da je HNS imao informaciju o nacističkoj poruci na Poljudu i tokom pripreme utakmice sa Italijom.

Fudbal 15.06.2015 | 14:20
Nijemci tvrde: Hrvatski savez znao za svastiku!!!

Kukasti krst na igralištu Poljuda, specijalno iscrtan za zvaničnu utakmicu Hrvatska - Italija, izazvao je ogromnu pažnju i u neevropskim zemljama.

Primera radi, najčitaniji portali i listovi u SAD, kao što je Hafington post, pisali su o nacističičkoj poruci iz Hrvatske. To nije bio prvi slučaj koketiranja hrvatskih navijača i Trećeg rajha, ali jeste jedan od najzvučnijih na dugačkoj listi.

U nedelju se tim slučajem detaljno bavio i nemački list focus.de, izazvavši svojim pisanjem i reakciju HNS-a.

Nemački novinari objavili su da su organizatori utakmice Hrvatska - Italija dobro znali šta će se dogoditi, kao i da je šef sigurnosti HNS-a Zoran Cvrk samo konstatovao da do početka utakmice nije urađeno ništa da bi se ta sramota otklonila.

Isti izvor otkriva i da je Cvrk još u subotu upozoravao vladu svoje zemlje da su ignorisana tri pisma koje je UEFA poslala i taksativno navela probleme sa navijačima.

Redakciji hrvatskog portala Indeks objašnjeno je iz Zagreba da ništa nije moglo biti preduzeto pre poluvremena.

"Gospodin Cvrk je u medijima istupio isključivo na konferenciji za medije, gde je rekao da je 'HNS dobio informaciju od partnera neposredno pred početak utakmice' o simbolu na travnjaku, te da je odmah u poluvremenu pokušao sanirati štetu, koliko je to bilo moguće u kratkom vremenu, a pritom je o situaciji izvestio predstavnike UEFA. Svaki napis o tome da je HNS za simbol na travnjaku znao ranije od toga i da ciljano nije ništa postigao je apsolutno netačan, izrazito zlonameran i podložan tužbi"

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Evropska Unija

15.06.2015 16:19

Ovi celnici HNS ne mogu ni ovce da cuvaju, a sta reci o ostalim propustima. Svastika u Italiji na tribinama, pa ondmah Simunic onaj ispad i ovo sad... Treba ih jos nagraditi za Ferplay, dati im medalju.

ODGOVORITE