РГ, 7 дан (Ж): Серена преживела, Мицу и даље ''у бајци''!

Румунска тенисерка Андреа Мицу наставила је сан на овогодишњем Ролан Гаросу, пошто се пласирала у четврто коло. Чешка тенисерка Петра Квитова пласирала се у четврто коло Ролан Гароса сигурном победом над Ирина-Камелијом Бегу. Серена Вилијамс пласирала се у осмину финала пошто је после преокрета победила Викторију Азаренку са 3:6, 6:4, 6:2.

Тенис 31.05.2015 | 12:30
РГ, 7 дан (Ж): Серена преживела, Мицу и даље ''у бајци''!

Мицу је до сада само једном играла у главном жребу неког Грен слема (испала у првом колу прошлогодишњег Вимблдона), а сада је успела да оствари три победе на премијерном РГ.

Она је у трећој рунди направила још једно изненађење избацивши у два сета шампионку из 2010. године Франческу Скјавоне – 7:5, 6:4.

Она ће се за пласман у четвртфинале борити са бољом из меча Кристина Младеновић – Алисон Ван Ујтванк.

Италијанка је осећала последице од исцрпљујућег сусрета са Светланом Кузњецовом пре два дана, па је изгубила први сет у којем је водила. Направила је брејк на старту, пре него што је 24-годишња Румунка узвратила код резултата 4:2. Тада је уследила серија брејкова после које је Мицу повела са 1-0.

Ћинило се да ће овај меч бити брзо завршен после брејка у уводној фази другог сета, али се Франческа вратила средином тог дела игре. У шестом гему Франческа је изједначила, али је посустала на крају и изгубила меч.

На терену број 2 виђено је чак 13 дуплих сервис грешака (7:6 за Мицу), а румунска представница уписала је 27 директних поена и 9 грешака више. Међутим, противница јој је много помогла јер је била у још ‘дубљем’ минусу – 18:33.

Андреа Мицу ће захваљујући овом успеху напредовати најмање 34 места, па ће на следећој WТА листи бити 66. играчица планете.

Интересантан податак јесте да је у досадашњем току каријере освојила 259.263 долара од турнирских награда, а само на овом Ролан Гаросу инкасираће око 158.000.

Квитова је одиграла најбољи меч у Паризу ове године и славила са убедљивих 6:3, 6:2, после округло сат времена игре.

Чехиња је потпуно доминирала – забележила је 18 винера и 9 неизнуђених грешака, док је тај однос код њене противнице био 7:15.

Петра је освојила скоро 20 поена више (54:35) и обезбедила меч за бољом из сусрета Тимее Башчински и Медисон Киз.

У наредну рунду другог Грен слема сезоне пласирала се и Италијанка Сара Ерани, која је направила мало изненађење елиминацијом Немице Андрее Петковић.

Ерани је још једном показала да обожава да игра на париској шљаци – оба сета добила је резултатом 6:3.

Азаренка је одиграла одлично већи део меча, али ипак није успела да направи велико изненађење и савлада најбољу на свету.

У другом сету је водила са 4:2, пре него што је Серена добила четири везана гема, а у трећем је имала 2:0, али ни то није искористила.

Серена је поново била најбоља када је било најпотребније и у осмини финала играће са сународницом Слоун Стивенс која је победила Цветану Пиронкову са 6:4, 6:1.

Даље је прошла и Белгијанка Ван Ујтванк победивши Кристину Младеновић са 6:4, 6:1, а у осмини финала је чека Румунка Миту.

Коментари / 0

Оставите коментар