RG, 7 dan (Ž): Serena preživela, Micu i dalje ''u bajci''!

Rumunska teniserka Andrea Micu nastavila je san na ovogodišnjem Rolan Garosu, pošto se plasirala u četvrto kolo. Češka teniserka Petra Kvitova plasirala se u četvrto kolo Rolan Garosa sigurnom pobedom nad Irina-Kamelijom Begu. Serena Vilijams plasirala se u osminu finala pošto je posle preokreta pobedila Viktoriju Azarenku sa 3:6, 6:4, 6:2.

Tenis 31.05.2015 | 12:30
RG, 7 dan (Ž): Serena preživela, Micu i dalje ''u bajci''!

Micu je do sada samo jednom igrala u glavnom žrebu nekog Gren slema (ispala u prvom kolu prošlogodišnjeg Vimbldona), a sada je uspela da ostvari tri pobede na premijernom RG.

Ona je u trećoj rundi napravila još jedno iznenađenje izbacivši u dva seta šampionku iz 2010. godine Frančesku Skjavone – 7:5, 6:4.

Ona će se za plasman u četvrtfinale boriti sa boljom iz meča Kristina Mladenović – Alison Van Ujtvank.

Italijanka je osećala posledice od iscrpljujućeg susreta sa Svetlanom Kuznjecovom pre dva dana, pa je izgubila prvi set u kojem je vodila. Napravila je brejk na startu, pre nego što je 24-godišnja Rumunka uzvratila kod rezultata 4:2. Tada je usledila serija brejkova posle koje je Micu povela sa 1-0.

Ćinilo se da će ovaj meč biti brzo završen posle brejka u uvodnoj fazi drugog seta, ali se Frančeska vratila sredinom tog dela igre. U šestom gemu Frančeska je izjednačila, ali je posustala na kraju i izgubila meč.

Na terenu broj 2 viđeno je čak 13 duplih servis grešaka (7:6 za Micu), a rumunska predstavnica upisala je 27 direktnih poena i 9 grešaka više. Međutim, protivnica joj je mnogo pomogla jer je bila u još ‘dubljem’ minusu – 18:33.

Andrea Micu će zahvaljujući ovom uspehu napredovati najmanje 34 mesta, pa će na sledećoj WTA listi biti 66. igračica planete.

Interesantan podatak jeste da je u dosadašnjem toku karijere osvojila 259.263 dolara od turnirskih nagrada, a samo na ovom Rolan Garosu inkasiraće oko 158.000.

Kvitova je odigrala najbolji meč u Parizu ove godine i slavila sa ubedljivih 6:3, 6:2, posle okruglo sat vremena igre.

Čehinja je potpuno dominirala – zabeležila je 18 vinera i 9 neiznuđenih grešaka, dok je taj odnos kod njene protivnice bio 7:15.

Petra je osvojila skoro 20 poena više (54:35) i obezbedila meč za boljom iz susreta Timee Baščinski i Medison Kiz.

U narednu rundu drugog Gren slema sezone plasirala se i Italijanka Sara Erani, koja je napravila malo iznenađenje eliminacijom Nemice Andree Petković.

Erani je još jednom pokazala da obožava da igra na pariskoj šljaci – oba seta dobila je rezultatom 6:3.

Azarenka je odigrala odlično veći deo meča, ali ipak nije uspela da napravi veliko iznenađenje i savlada najbolju na svetu.

U drugom setu je vodila sa 4:2, pre nego što je Serena dobila četiri vezana gema, a u trećem je imala 2:0, ali ni to nije iskoristila.

Serena je ponovo bila najbolja kada je bilo najpotrebnije i u osmini finala igraće sa sunarodnicom Sloun Stivens koja je pobedila Cvetanu Pironkovu sa 6:4, 6:1.

Dalje je prošla i Belgijanka Van Ujtvank pobedivši Kristinu Mladenović sa 6:4, 6:1, a u osmini finala je čeka Rumunka Mitu.

Komentari / 0

Ostavite komentar