РГ, 7. дан (М): Ноле и остали фаворити газе редом!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четврто коло Ролан Гароса сигурном победом над Танасијем Кокинакисом. Британац Енди Мари пласирао се у осмину Ролан Гароса победом над Аустралијанцем Ником Кирјосом са 6:4, 6:2, 6:3. Деветоструки шампион Ролан Гароса Рафаел Надал наставио је са одличним играма и ове сезоне у Паризу. 

Тенис 31.05.2015 | 12:15
РГ, 7. дан (М): Ноле и остали фаворити газе редом!

Ђоковић је неокрзнут стигао до друге недеље турнира, а Кокинакиса је добио после нешто мање од два сата, резултатом 6:4, 6:4, 6:4.

Добра вест јесте да српски представник није имао никаквих проблема са повредом кука на коју се пожалио током претходног меча.

Млади 19-годишњи Аустралијанац игра веома добро од старта сезоне и већ је стигао до 84. места на АТП листи. Он је до дуела са Ђоковићем стигао после сензационалне победе и преокрета против земљака Бернанрда Томића – губио је са 2-0, преокренуо, али није имао снаге да пружи снажнији отпор најбољем на свету.

Ђоковић није био на свом максимуму – често се жалио на ветар и лоше одлуке, али је у најбитнијим тренуцима успевао да одигра квалитетно. Први пут је одузео сервис противнику у петом гему и онда без икаквих проблема задржао стечену предност.

Брејком је отворио други део игре искористивши једину прилику у том сету. Противнику није дозвољавао ни да се понада, па је после два идентична сета имао 2-0.

Највећа борба виђена је у трећем сету – Кокинакис је у четвртом гему сервисима спасао чак четири прилике Новака, али је у следећем гему попустио, што је било довољно за брејк и сигуран тријумф.

Најбољи спортиста света одиграо је савршен статистички меч – уписао 4 аса без дупле грешке, уз 33 винера и само 12 неизнуђених грешака. Аустралијанац је био доста нервознији (27:27), али и он може бити изузетно задовољан приказаном партијом.

После овог тријумфа, Ђоковића дели само једна победа до евентуалног класика са Рафаелом Надалом у четвртфиналу.

Био је ово трећи дуел двојице тенисера и трећа победа Марија који је претходно био бољи 2014. на Мастерсу у Торонту и ове године на Аустралијан Опену.

У првом сету виђена је изједначена борба, на обе стране по један брејк, а тако је било све до седмог гема када је Мари још једном одузео сервис противнику и задржао предност до краја.

Нешто лакше је било у дргом сету, када је Британац низом од четири узастопна гема стигао до 2:0. У трећем Мари је морао да јури резултат како би стигао до победе и у деветом гему искористио је другу меч лопту и забележио тријумф после два сата игре.

Шпански тенисер пласирао се у осмину финала лаком и убедљивом поедом против Андреја Кузњецова – 6:1, 6:3, 6:2.

Надал је играо на свом препознатљивом нивоу у Паризу, одлично га је служио 'ласо' форхенд и очигледно је да њему највише одговарају другачије лоптице и нешто спорији терен.

На старту прва два сета правио је брејк, а у трећем је уз два брејка привео меч крају. Кузњецов је имао добру тактику, покушао је да копира Ђоковића у дуелима са Шпанцем, али ипак није имао шансе против деветоструког шампиона у Паризу.

Наредни Надалов ривал биће Џек Сок који је декласирао уморног борну Ћорића са 6:2, 6:1, 6:4. Американац игра сјајно током целе сезоне, а Ћорић, који је претходно у пет сетова победио Робреда, није могао више од седам освојених гемова.

Убедљиву победу остварио је и домаћи фаворит Жереми Шарди, који није имао проблема са Давидом Гофаном – 6:3, 6:4, 6:2. Шарди у осмини финала игра против Ендија Марија.

Француски тенисер Ришар Гаске рекао је да ће покушати да се опорави до понедељка и спремно дочека дуел са Новаком Ђоковићем.

Гаске је победио Кевина Андерсона са 3-1 и пласирао се у осмину финала Ролан Гароса где ће играти са српским тенисером.

Француз је претходно имао тежак меч против Карлоса Берлока у пет сетова и признао је да је уморан. Он је рекао да је Ђоковић одавно најбољи тенисер света и да ће покушати да буде агресиван.

„Биће тешко. Одиграо сам два тешка меча, која су трајала више од три и по сата. Не знам колико је трајао дуел са Берлоком. Данас је било слично. Мораћу да се опоравим од тога. Покушаћу да играм опуштено и ударам снажно лоптицу. У супротном ће бити веома тешко. Он је одавно најбољи тенисер света. У сваком случају је од почетка ове године најбољи. То што он игра је невероватно. Мораћу да будем веома добар“, рекао је Гаске.

Он је потврдио да је уморан од два тешка меча.

„Мало сам уморан данас. Не баш мало, прилично. Имао сам тешке мечеве. Нисам имао дан одмора. Али сутра ће бити добар дан за мене, моћи ћу да се одморим. Нисам одавно играо у другој недељи Грен слема.“

Коментари / 0

Оставите коментар