RG, 7. dan (M): Nole i ostali favoriti gaze redom!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Rolan Garosa sigurnom pobedom nad Tanasijem Kokinakisom. Britanac Endi Mari plasirao se u osminu Rolan Garosa pobedom nad Australijancem Nikom Kirjosom sa 6:4, 6:2, 6:3. Devetostruki šampion Rolan Garosa Rafael Nadal nastavio je sa odličnim igrama i ove sezone u Parizu. 

Tenis 31.05.2015 | 12:15
RG, 7. dan (M): Nole i ostali favoriti gaze redom!

Đoković je neokrznut stigao do druge nedelje turnira, a Kokinakisa je dobio posle nešto manje od dva sata, rezultatom 6:4, 6:4, 6:4.

Dobra vest jeste da srpski predstavnik nije imao nikakvih problema sa povredom kuka na koju se požalio tokom prethodnog meča.

Mladi 19-godišnji Australijanac igra veoma dobro od starta sezone i već je stigao do 84. mesta na ATP listi. On je do duela sa Đokovićem stigao posle senzacionalne pobede i preokreta protiv zemljaka Bernanrda Tomića – gubio je sa 2-0, preokrenuo, ali nije imao snage da pruži snažniji otpor najboljem na svetu.

Đoković nije bio na svom maksimumu – često se žalio na vetar i loše odluke, ali je u najbitnijim trenucima uspevao da odigra kvalitetno. Prvi put je oduzeo servis protivniku u petom gemu i onda bez ikakvih problema zadržao stečenu prednost.

Brejkom je otvorio drugi deo igre iskoristivši jedinu priliku u tom setu. Protivniku nije dozvoljavao ni da se ponada, pa je posle dva identična seta imao 2-0.

Najveća borba viđena je u trećem setu – Kokinakis je u četvrtom gemu servisima spasao čak četiri prilike Novaka, ali je u sledećem gemu popustio, što je bilo dovoljno za brejk i siguran trijumf.

Najbolji sportista sveta odigrao je savršen statistički meč – upisao 4 asa bez duple greške, uz 33 vinera i samo 12 neiznuđenih grešaka. Australijanac je bio dosta nervozniji (27:27), ali i on može biti izuzetno zadovoljan prikazanom partijom.

Posle ovog trijumfa, Đokovića deli samo jedna pobeda do eventualnog klasika sa Rafaelom Nadalom u četvrtfinalu.

Bio je ovo treći duel dvojice tenisera i treća pobeda Marija koji je prethodno bio bolji 2014. na Mastersu u Torontu i ove godine na Australijan Openu.

U prvom setu viđena je izjednačena borba, na obe strane po jedan brejk, a tako je bilo sve do sedmog gema kada je Mari još jednom oduzeo servis protivniku i zadržao prednost do kraja.

Nešto lakše je bilo u drgom setu, kada je Britanac nizom od četiri uzastopna gema stigao do 2:0. U trećem Mari je morao da juri rezultat kako bi stigao do pobede i u devetom gemu iskoristio je drugu meč loptu i zabeležio trijumf posle dva sata igre.

Španski teniser plasirao se u osminu finala lakom i ubedljivom poedom protiv Andreja Kuznjecova – 6:1, 6:3, 6:2.

Nadal je igrao na svom prepoznatljivom nivou u Parizu, odlično ga je služio 'laso' forhend i očigledno je da njemu najviše odgovaraju drugačije loptice i nešto sporiji teren.

Na startu prva dva seta pravio je brejk, a u trećem je uz dva brejka priveo meč kraju. Kuznjecov je imao dobru taktiku, pokušao je da kopira Đokovića u duelima sa Špancem, ali ipak nije imao šanse protiv devetostrukog šampiona u Parizu.

Naredni Nadalov rival biće Džek Sok koji je deklasirao umornog bornu Ćorića sa 6:2, 6:1, 6:4. Amerikanac igra sjajno tokom cele sezone, a Ćorić, koji je prethodno u pet setova pobedio Robreda, nije mogao više od sedam osvojenih gemova.

Ubedljivu pobedu ostvario je i domaći favorit Žeremi Šardi, koji nije imao problema sa Davidom Gofanom – 6:3, 6:4, 6:2. Šardi u osmini finala igra protiv Endija Marija.

Francuski teniser Rišar Gaske rekao je da će pokušati da se oporavi do ponedeljka i spremno dočeka duel sa Novakom Đokovićem.

Gaske je pobedio Kevina Andersona sa 3-1 i plasirao se u osminu finala Rolan Garosa gde će igrati sa srpskim teniserom.

Francuz je prethodno imao težak meč protiv Karlosa Berloka u pet setova i priznao je da je umoran. On je rekao da je Đoković odavno najbolji teniser sveta i da će pokušati da bude agresivan.

„Biće teško. Odigrao sam dva teška meča, koja su trajala više od tri i po sata. Ne znam koliko je trajao duel sa Berlokom. Danas je bilo slično. Moraću da se oporavim od toga. Pokušaću da igram opušteno i udaram snažno lopticu. U suprotnom će biti veoma teško. On je odavno najbolji teniser sveta. U svakom slučaju je od početka ove godine najbolji. To što on igra je neverovatno. Moraću da budem veoma dobar“, rekao je Gaske.

On je potvrdio da je umoran od dva teška meča.

„Malo sam umoran danas. Ne baš malo, prilično. Imao sam teške mečeve. Nisam imao dan odmora. Ali sutra će biti dobar dan za mene, moći ću da se odmorim. Nisam odavno igrao u drugoj nedelji Gren slema.“

Komentari / 0

Ostavite komentar