Остарио сам, музика ме не занима

Проблеми са срцем су га променили, све више времена проводи у викендици и живи спорије.

Забава 18.05.2015 | 07:28
Остарио сам, музика ме не занима

Ненад Јанковић (52), алијас Неле Карајлић, променио је живот из корена.

- Да сам наставио да возим оном брзином, вероватно би ме сачекало нешто друго. Инфаркт је био жути картон који сам добио од онога горе. Једноставно, срце није могло да трпи такву будалу какав сам ја. Сада пишем књиге. Број продатих књига ми није много важан, али годи. Циљ ми је да књига живи што дуже, да је прихвате и следеће генерације и да једном за сто година неко у њој открије бајку о једној земљи која више не постоји. То што је „Фајронт“ направио оволики успех ми прија. То значи да ми живот није био узалудан - каже Неле.

Додаје да његова књига има терапеутско дејство.

- Пре неколико дана ме је пресрео један млад човек који је дуго лежао у болници. Рекао ми је да му је моја књига много помогла. Деловала је терапеутски. Био сам поносан. Увек нешто пишем. Одазвао сам се позиву Игора Маројевића, који за јун припрема збирку приповедака о Косову у којој више писаца пише о тој фамозној теми. Написао сам причу о томе шта би се догодило да је Милош Обилић имао мало више дипломатског такта, па да је уместо што га је убио, направио правичан споразум са Муратом - каже Неле.

Љубав је нестала
- Изгледа да је човеку 21. века интересантније да чита како је неко неког убио, опљачкао, силовао, него како је неко нешто постигао, изградио, освојио. Судећи по насловним странама и ударним вестима, љубав у овом веку као да не постоји. Појео ју је дивљи капитализам. Ја рекох дивљи капитализам иако не верујем да тај облик друштвеног уређења има своју питому страну. Ја још нисам видео питоми капитализам - каже Неле.

Не намерава да се бави музиком и пише ТВ серију.

- Музика се мора мало одморити од мене, а и ја од ње. Нећете веровати, али у мојој кући већ годинама не ради појачало. Остарило се, шта ли?! Али, никад не реци никад. Са друге стране, серију о „Младој Босни“ сам написао. Говори о визионарском духу тих младића - каже Неле.

Његов недавни повратак у родно Сарајево после 23 године изазвао је бурну реакцију, јер га неки и даље сматрају непожељним.

- Треба њих питати зашто је тако. Већ 20 година покушавају да нађу неку моју изјаву која некога вређа, или која је обојена мржњом, али им то не полази за руком јер је једноставно нема - каже Карајлић.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Равно до дна

18.05.2015 15:57

Не лаје пас села ради, него себе ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хали

18.05.2015 23:35

Има, има...

ОДГОВОРИТЕ