Севиља Партизану ''краде'' Живковића!

Све извесније је да ће Андрија Живковић овог лета напустити Партизан и београдско сунце заменити сунцем Андалузије, односно Севиље.

Фудбал 09.05.2015 | 15:00
Севиља Партизану ''краде'' Живковића!

Крилни играч црно-белих је већ неко време био на мети неколико клубова. До скоро му је Порто био најближи, али изгледа да од тога неће бити ништа, јер се играч и клуб нису договорили око плате.

То жели да искористи Севиља, која може да испрати финансијске захтеве играча и која у њему види значајан залог за будућност. Оно што компликује ситуацију је власништво над уговором младог играча.

Половину уговора је још пре годину дана откупио фонд Пинија Захавија, а четвртину његов менаџер и некадашњи играч Црвене звезде и Олимпијакоса Предраг Ђорђевић. То практично значи да Партизан поседује само четвртину његовог уговора, односно добија само четвртину обештећења.

Због тога није у ситуацији да тражи неке веће проценте од будуће продаје, па покушава да издејствује што већу суму за обештећење. Осталим заинтересованим странама то није у интересу, па би могло да се деси да клуб представља кочницу реализацији трансфера.

Иако се висина обештећења засад држи у тајности, није очекивано да Партизан добије суму већу од милион евра, али пошто је Севиља у ситуацији да одмах плати, то је повољност коју нико у Хумској није спреман да игнорише, па је очекивано да се нађе соломонско решење.

НАЈТРАЖЕНИЈИ ИГРАЧИ ПАРТИЗАНА

НИКОЛА ДРИНЧИЋ
Искусни задњи везни Партизана је већ неколико пута био на излазним вратима клуба и може се очекивати да овог лета промени средину ради уноснијег уговора у зениту играчке каријере.

ВЛАДИМИР ВОЛКОВ
Сигурно је да ће проверени леви бек отићи из клуба овог лета, само је питање у коју лигу, односно клуб. Црно-бели неће моћи да остваре обештећење јер му истиче уговор са клубом, па ће моћи да бира нову средину.

ИВАН ШАПОЊИЋ
Млади нападач би могао да остане још сезону у клубу, али би лако могло да се деси да то учини као позајмљени играч белгијског Андерлехта, који је већ бацио удицу, а Партизан ће је тешко избећи.

Коментари / 0

Оставите коментар