Sevilja Partizanu ''krade'' Živkovića!

Sve izvesnije je da će Andrija Živković ovog leta napustiti Partizan i beogradsko sunce zameniti suncem Andaluzije, odnosno Sevilje.

Fudbal 09.05.2015 | 15:00
Sevilja Partizanu ''krade'' Živkovića!

Krilni igrač crno-belih je već neko vreme bio na meti nekoliko klubova. Do skoro mu je Porto bio najbliži, ali izgleda da od toga neće biti ništa, jer se igrač i klub nisu dogovorili oko plate.

To želi da iskoristi Sevilja, koja može da isprati finansijske zahteve igrača i koja u njemu vidi značajan zalog za budućnost. Ono što komplikuje situaciju je vlasništvo nad ugovorom mladog igrača.

Polovinu ugovora je još pre godinu dana otkupio fond Pinija Zahavija, a četvrtinu njegov menadžer i nekadašnji igrač Crvene zvezde i Olimpijakosa Predrag Đorđević. To praktično znači da Partizan poseduje samo četvrtinu njegovog ugovora, odnosno dobija samo četvrtinu obeštećenja.

Zbog toga nije u situaciji da traži neke veće procente od buduće prodaje, pa pokušava da izdejstvuje što veću sumu za obeštećenje. Ostalim zainteresovanim stranama to nije u interesu, pa bi moglo da se desi da klub predstavlja kočnicu realizaciji transfera.

Iako se visina obeštećenja zasad drži u tajnosti, nije očekivano da Partizan dobije sumu veću od milion evra, ali pošto je Sevilja u situaciji da odmah plati, to je povoljnost koju niko u Humskoj nije spreman da ignoriše, pa je očekivano da se nađe solomonsko rešenje.

NAJTRAŽENIJI IGRAČI PARTIZANA

NIKOLA DRINČIĆ
Iskusni zadnji vezni Partizana je već nekoliko puta bio na izlaznim vratima kluba i može se očekivati da ovog leta promeni sredinu radi unosnijeg ugovora u zenitu igračke karijere.

VLADIMIR VOLKOV
Sigurno je da će provereni levi bek otići iz kluba ovog leta, samo je pitanje u koju ligu, odnosno klub. Crno-beli neće moći da ostvare obeštećenje jer mu ističe ugovor sa klubom, pa će moći da bira novu sredinu.

IVAN ŠAPONJIĆ
Mladi napadač bi mogao da ostane još sezonu u klubu, ali bi lako moglo da se desi da to učini kao pozajmljeni igrač belgijskog Anderlehta, koji je već bacio udicu, a Partizan će je teško izbeći.

Komentari / 0

Ostavite komentar