Како су познати зарадили први динар

Већина наших звезда признаје да им је први хонорар најслађи, иако је био много мањи од онога који данас зарађују.Као што се велике холивудске звезде не стиде својих послова у младости, тако се ни наше јавне личности не либе да открију како су зарадиле први хонорар.

Забава 02.05.2015 | 07:16
Како су познати зарадили први динар

У сусрет Празнику рада, они за “Блиц” откривају чиме су се бавили пре него што су постали славни, на шта су потрошили први хонорар, да ли би данас могли да раде тај посао... Док су евоцирали успомене, певачи, глумци, манекени и водитељи пристали су да их фотографишемо у ситуацији у којој су зарадили први динар. Тако су неки поново накратко радили у штампарији, други су рециклирали, трећи су продавали играчке...

Милица Павловић: Радила сам у штампарији

- Мој први и једини посао пре певања био је у штампарији у Швајцарској. На почетку сам радила најтеже послове. Преносила кутије, лепила налепнице, а касније сам радила на траци. Од прве плате сам баки и деки реновирала кухињу. И данас бих могла да се бавим тим послом јер је добро плаћен и стварно сам га добро обављала. Вероватно се не бих задржавала на дуже стазе у штампарији.

Стефан Бузуровић: Продавао сам играчке

- Први динар сам зарадио у Народном позоришту када сам са четири године играо у представи “Је ли било кнежеве вечере“, али тога се не сећам најјасније. Током бомбардовања почели смо да се окупљамо око чесме, да понудимо шта имамо. А имали смо играчке. Страшне ствари су се догађале свакодневно, ми смо успели да на свој начин направимо отклон од читаве ситуације и привређујемо. Са те тачке гледишта деловали смо као браћа Тротер, али смо уживали и били поносни. Ту је тезгу држао и мој данашњи кум Милош Ничић и сестра Марта (на слици), која је била прави шегрт јер је осим складиштења пара била задужена и да донесе сендвич и сок главном мајстору.

Ђока Кортина: Продавао сам старе флаше

Одрастао сам поред Бајлонијеве пијаце и једно време сам са другарима из зграде изнајмљивао подрум прекупцима који су ту држали џакове се јабукама и кромпирима. Ноћу бисмо износили по два џака јабука и то бисмо продавали. Сада ме је срамота када се тога сетим, али тада смо били деца и било нам је симпатично. Први прави посао имао сам са 14 година. Са друговима из школе скупљао сам секундарне сировине. Скупљали смо празне стаклене флаше и тегле, које смо носили једном посластичару Албанцу. Уместо да нам даје новац, посластичар нам је плаћао кремпитама, тулумбама и баклавама у неограниченим количинама. И то нам није сметало.

Цеца Ражнатовић: Певам од 10. године

- Први динар сам зарадила одавно. Чекајте да се сетим... Да, то је било када сам имала само десет година и било је у мом родном крају, у Житорађи. Наравно, зарадила сам га певањем. Чим сам узела микрофон, почела сам да зарађујем. Није то било много пара, али мени је било велико као кућа. То сам проследила родитељима. Пошто је моја певачка каријера кренула узлазном путањом, већ са 18 година сам купила први стан.

Данијела Бузуровић: На писти

- Као и свака девојчица, пожелела сам да видим шта се дешава у свету манекенства. То је било једно лепо искуство од 17. до 19. године. Снимила сам рекламе, радила ревије домаћих креатора. На слици сам ја на једној од мојих првих ревија за које сам добила хонорар и тада сам била веома поносна на себе.

Извор: Блиц

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

зарада

03.05.2015 09:39

ЛЕГЛЕ НА ЛЕДЈА И ЕТО ПРВИ ДИНАР ЈОС МЛАДЕ ТУ СУ ОДМАХ 2

ОДГОВОРИТЕ