Kako su poznati zaradili prvi dinar

Većina naših zvezda priznaje da im je prvi honorar najslađi, iako je bio mnogo manji od onoga koji danas zarađuju.Kao što se velike holivudske zvezde ne stide svojih poslova u mladosti, tako se ni naše javne ličnosti ne libe da otkriju kako su zaradile prvi honorar.

Zabava 02.05.2015 | 07:16
Kako su poznati zaradili prvi dinar

U susret Prazniku rada, oni za “Blic” otkrivaju čime su se bavili pre nego što su postali slavni, na šta su potrošili prvi honorar, da li bi danas mogli da rade taj posao... Dok su evocirali uspomene, pevači, glumci, manekeni i voditelji pristali su da ih fotografišemo u situaciji u kojoj su zaradili prvi dinar. Tako su neki ponovo nakratko radili u štampariji, drugi su reciklirali, treći su prodavali igračke...

Milica Pavlović: Radila sam u štampariji

- Moj prvi i jedini posao pre pevanja bio je u štampariji u Švajcarskoj. Na početku sam radila najteže poslove. Prenosila kutije, lepila nalepnice, a kasnije sam radila na traci. Od prve plate sam baki i deki renovirala kuhinju. I danas bih mogla da se bavim tim poslom jer je dobro plaćen i stvarno sam ga dobro obavljala. Verovatno se ne bih zadržavala na duže staze u štampariji.

Stefan Buzurović: Prodavao sam igračke

- Prvi dinar sam zaradio u Narodnom pozorištu kada sam sa četiri godine igrao u predstavi “Je li bilo kneževe večere“, ali toga se ne sećam najjasnije. Tokom bombardovanja počeli smo da se okupljamo oko česme, da ponudimo šta imamo. A imali smo igračke. Strašne stvari su se događale svakodnevno, mi smo uspeli da na svoj način napravimo otklon od čitave situacije i privređujemo. Sa te tačke gledišta delovali smo kao braća Troter, ali smo uživali i bili ponosni. Tu je tezgu držao i moj današnji kum Miloš Ničić i sestra Marta (na slici), koja je bila pravi šegrt jer je osim skladištenja para bila zadužena i da donese sendvič i sok glavnom majstoru.

Đoka Kortina: Prodavao sam stare flaše

Odrastao sam pored Bajlonijeve pijace i jedno vreme sam sa drugarima iz zgrade iznajmljivao podrum prekupcima koji su tu držali džakove se jabukama i krompirima. Noću bismo iznosili po dva džaka jabuka i to bismo prodavali. Sada me je sramota kada se toga setim, ali tada smo bili deca i bilo nam je simpatično. Prvi pravi posao imao sam sa 14 godina. Sa drugovima iz škole skupljao sam sekundarne sirovine. Skupljali smo prazne staklene flaše i tegle, koje smo nosili jednom poslastičaru Albancu. Umesto da nam daje novac, poslastičar nam je plaćao krempitama, tulumbama i baklavama u neograničenim količinama. I to nam nije smetalo.

Ceca Ražnatović: Pevam od 10. godine

- Prvi dinar sam zaradila odavno. Čekajte da se setim... Da, to je bilo kada sam imala samo deset godina i bilo je u mom rodnom kraju, u Žitorađi. Naravno, zaradila sam ga pevanjem. Čim sam uzela mikrofon, počela sam da zarađujem. Nije to bilo mnogo para, ali meni je bilo veliko kao kuća. To sam prosledila roditeljima. Pošto je moja pevačka karijera krenula uzlaznom putanjom, već sa 18 godina sam kupila prvi stan.

Danijela Buzurović: Na pisti

- Kao i svaka devojčica, poželela sam da vidim šta se dešava u svetu manekenstva. To je bilo jedno lepo iskustvo od 17. do 19. godine. Snimila sam reklame, radila revije domaćih kreatora. Na slici sam ja na jednoj od mojih prvih revija za koje sam dobila honorar i tada sam bila veoma ponosna na sebe.

Izvor: Blic

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

zarada

03.05.2015 09:39

LEGLE NA LEDJA I ETO PRVI DINAR JOS MLADE TU SU ODMAH 2

ODGOVORITE