Како је Бред Пит предвидио распад Југославије

Када је 1988. године први пут извадио пасош и букирао лет за Југославију, Бред Пит је имао 24 године и неколико ситних улога у “Даласу” и пропалим хумористичним серијама.

Забава 07.04.2015 | 06:53
Како је Бред Пит предвидио распад Југославије

Бред је тада зарађивао за живот рекламирајући ланац мексичких ресторана у оделу маскоте, огромне кокошке. Зато му се главна улога у америчко-југословенској копродукцији “Тамна страна сунца” учинила као животни бинго.

Плата од 1.523 долара недељно, седам недеља боравка на јадранској обали и прилика да на снимању вози мотор су га довели у Дубровник и Боку Которску, где је редитељ Божидар Николић снимао филм.

- Отишао сам у Лос Анђелес на аудицију на којој се појавило 400 момака. У ужем избору остала су двојица. Агенти су ме наговарали да изаберем другог момка, али ја сам се одлучио за Бреда Пита. Када је сазнао да је добио улогу, скакао је од среће - рекао је својевремено Божидар Николић за "Јутарњи лист".

Пит се брзо спаковао и долетео на Јадран. У филму је тумачио младића који има ретку алергију на сунце, па добар део филма глуми у костиму с фетишистичком кожном маском на глави.

Бред је касније за америчке магазине испричао да је већ тада осетио напетост између народа у тадашњој Југославији.

- И на сету сам осетио да нешто није у реду. Стално су се гласно расправљали и свађали се. Могао сам да напипам мржњу - говорио је Пит, који је тог лета задовољан отишао с Јадрана.

Чувени глумац и супруг Анђелине Џоли у старој Југославији се провео тако незаборавно да је маштао о томе да на Јадрану купи вилу и ту се скраси једног дана. Утасак нису могле да покваре чак ни непријатне ситуације, па ни она кад је у локалној кафани једва извукао живу главу.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар