Kako je Bred Pit predvidio raspad Jugoslavije

Kada je 1988. godine prvi put izvadio pasoš i bukirao let za Jugoslaviju, Bred Pit je imao 24 godine i nekoliko sitnih uloga u “Dalasu” i propalim humorističnim serijama.

Zabava 07.04.2015 | 06:53
Kako je Bred Pit predvidio raspad Jugoslavije

Bred je tada zarađivao za život reklamirajući lanac meksičkih restorana u odelu maskote, ogromne kokoške. Zato mu se glavna uloga u američko-jugoslovenskoj koprodukciji “Tamna strana sunca” učinila kao životni bingo.

Plata od 1.523 dolara nedeljno, sedam nedelja boravka na jadranskoj obali i prilika da na snimanju vozi motor su ga doveli u Dubrovnik i Boku Kotorsku, gde je reditelj Božidar Nikolić snimao film.

- Otišao sam u Los Anđeles na audiciju na kojoj se pojavilo 400 momaka. U užem izboru ostala su dvojica. Agenti su me nagovarali da izaberem drugog momka, ali ja sam se odlučio za Breda Pita. Kada je saznao da je dobio ulogu, skakao je od sreće - rekao je svojevremeno Božidar Nikolić za "Jutarnji list".

Pit se brzo spakovao i doleteo na Jadran. U filmu je tumačio mladića koji ima retku alergiju na sunce, pa dobar deo filma glumi u kostimu s fetišističkom kožnom maskom na glavi.

Bred je kasnije za američke magazine ispričao da je već tada osetio napetost između naroda u tadašnjoj Jugoslaviji.

- I na setu sam osetio da nešto nije u redu. Stalno su se glasno raspravljali i svađali se. Mogao sam da napipam mržnju - govorio je Pit, koji je tog leta zadovoljan otišao s Jadrana.

Čuveni glumac i suprug Anđeline Džoli u staroj Jugoslaviji se proveo tako nezaboravno da je maštao o tome da na Jadranu kupi vilu i tu se skrasi jednog dana. Utasak nisu mogle da pokvare čak ni neprijatne situacije, pa ni ona kad je u lokalnoj kafani jedva izvukao živu glavu.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar