Рачунари ће ускоро моћи да преносе људску личност

Немачки научник и оснивач лабораторије "Гугл икс", Себастијан Трен оценио је да ће рачунари ускоро моћи да преносе сложеност људске личности.

Информационе технологије 06.04.2015 | 07:09
Рачунари ће ускоро моћи да преносе људску личност

Трен у чијој лабораторији су развијене Гугл наочаре за приступ интернету и Гуглов аутомобил без возача, изјавио је да би рачунари који сада преносе податке могли једног дана да преносе и "сложеност људске личности".

"Мислим да смо само загребали површину компјутерске технологије. Скоро све што је занимљиво, није још смишљено", рекао је Трен на једној трибини на Универзитету Станфорд, на којој је био и зачетник интернета, инжењер Даг Енгелбарт.

"Можда ћемо доћи до тачке да можемо да преносимо лична искуства преко компјутера, а можда чак и саму нашу личност. Можда ћемо једног дана имати рачунар који ће бити 'Себастијан' ", односно да ће он, Себастијан Трен, добити дигиталног двојника, рекао је тај немачки програмер.

Трен је већ раније предвидео летеће аутомобиле и компјутере уграђене у људско тело.

Међутим, Џејсон Ланијер, зачетник виртуелне ствароности и аутор дела о филозофији рачунара, сумња да ће компјутери моћи да преносе личност.

Ланијер је чак упозорио да би технолошки напредак могао да повећа неједнакост међу људима.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар