Арсен Дедић ме је свему научио

Изашао сам из његовог шешира, баш као и Штулић, Рундек, Бреговић и сви велики аутори који су дали свој печат музици - каже Раде.

Забава 30.03.2015 | 07:46
Арсен Дедић ме је свему научио

НЕКОМЕ је потребна само једна песма да направи каријеру. То се десило Радету Шербеџији, када је 1973. године, на наговор Арсена Дедића, снимио његову чувену нумеру "Не дај се, Инес".

- Ових дана имам концерт у његовом граду и сваки пут кад се сретнемо јави се бујица емоција - каже за "Новости" Шербеџија. - Арсена сам упознао као гимназијалац у Госпићу где је он служио војску. У тај град сам често одлазио код тетке, а Арсен је певао на тераси Дома војске. Једном приликом ме је позвао за свој сто, почели смо да причамо и то се одужило. Ваљда сам му се свидео као млади гимназијалац пун уметничког заноса.

Други пут смо се видели на Дубровачким летњим играма. Чуо је како певушим и говорим стихове и предложио ми да снимим "Не дај се, Инес". Волео сам да га слушам и упијам његове животне приче. Арсен ме је свему научио. Изашао сам из његовог шешира, баш као и Штулић, Рундек, Бреговић и сви велики аутори који су дали свој печат музици. Због свих лепих тренутака које смо провели, неизмерно се радујем што ће бити гост на мом концерту.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар