Arsen Dedić me je svemu naučio

Izašao sam iz njegovog šešira, baš kao i Štulić, Rundek, Bregović i svi veliki autori koji su dali svoj pečat muzici - kaže Rade.

Zabava 30.03.2015 | 07:46
Arsen Dedić me je svemu naučio

NEKOME je potrebna samo jedna pesma da napravi karijeru. To se desilo Radetu Šerbedžiji, kada je 1973. godine, na nagovor Arsena Dedića, snimio njegovu čuvenu numeru "Ne daj se, Ines".

- Ovih dana imam koncert u njegovom gradu i svaki put kad se sretnemo javi se bujica emocija - kaže za "Novosti" Šerbedžija. - Arsena sam upoznao kao gimnazijalac u Gospiću gde je on služio vojsku. U taj grad sam često odlazio kod tetke, a Arsen je pevao na terasi Doma vojske. Jednom prilikom me je pozvao za svoj sto, počeli smo da pričamo i to se odužilo. Valjda sam mu se svideo kao mladi gimnazijalac pun umetničkog zanosa.

Drugi put smo se videli na Dubrovačkim letnjim igrama. Čuo je kako pevušim i govorim stihove i predložio mi da snimim "Ne daj se, Ines". Voleo sam da ga slušam i upijam njegove životne priče. Arsen me je svemu naučio. Izašao sam iz njegovog šešira, baš kao i Štulić, Rundek, Bregović i svi veliki autori koji su dali svoj pečat muzici. Zbog svih lepih trenutaka koje smo proveli, neizmerno se radujem što će biti gost na mom koncertu.

Izvor: Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar