Паун: СП је и част и обавеза!

Репрезентација Србије до 20 година окупила се овог понедељка на старту припрема за Мундијал на Новом Зеланду.

Фудбал 23.03.2015 | 19:20
Паун: СП је и част и обавеза!

Вељко Пауновић је окупио "Новозеланђане" и поручио им да их чекају обимне и озбиљне припреме за Светско првенство од 30. маја до 20. јуна.

Репрезентација Србије за узраст до 20 година први пут ће бити учесник Мундијала.

"То је за нас обавеза, али и велика част. Зато и спроводимо тако обимне и озбиљне припреме", поручио је Пауновић.

На његовом списку нашло се 27 имена:

голмани: Предраг Рајковић (Црвена звезда), Вања Милинковић-Савић (Војводина), Филип Дмитровић (Клагенфурт, Аустрија),

одбрана: Стеван Вицо (Рад), Александар Цветковић (Јагодина), Никола Мараш (Рад), Радован Панков (Војводина), Стефан Милошевић (Спартак), Немања Антонов (ОФК Београд), Милош Вељковић (Чартлтон, Енглеска),

средина терена: Немања Максимовић (Астана), Саша Здјелар (ОФК Београд), Сергеј Милинковић-Савић (Генк), Михаило Ристић (Црвена звезда), Милан Јокић (Вождовац), Милан Макарић (Војводина), Дејан Дражић (ОФК Београд), Вељко Симић (Домжале), Мијат Гаћиновић (Војводина), Никола Караклајић (Вожводовац), Срђан Плавшић (Спартак), Стефан Грбовић (Телеоптик),

нападачи: Станиша Мандић (Чукарички), Комнен Андрић (ОФК Београд), Филип Јанковић (Парма), Милан Спремо (Пролетер), Стефан Беко (Земун).

"Ово је наше прво окупљање од новемра прошле године. Позвали смо све играче који су играли у претходном циклусу, јер желимо да направимо добру и радну атмосферу уочи Светског првенства на Новом Зеланду", истакао је селектор.

"Орлићи" ће 26. марта на стадиону Чукаричког, као и три дана касније у Спортском центру ФСС у Старој Пазови, имати провере против Мјанмара, такође учесника предстојећег Мундијала.

"Мјанмар је играо у полуфиналу Азијског купа и изборио пласман на Светско првенство. То довољно говори о квалитету нашег ривала".

До почетка Светског првенства заказане су још две провере, против Хондураса у априлу и САД непосредно пред старт такмичења.

"Желимо да на овим окупљањима поставимо модел начина рада и за будућност, пошто се код нас у свим селекцијама добро ради, ми морамо сада да поставимо стандарде који ће користити и наредним генерацијама", објаснио је Пауновић.

Србија ће на Светском првенству на Новом Зеланду играти у Групи Д у којој су још Мексико, предстравник Африке и Уругвај.

Коментари / 0

Оставите коментар