Paun: SP je i čast i obaveza!

Reprezentacija Srbije do 20 godina okupila se ovog ponedeljka na startu priprema za Mundijal na Novom Zelandu.

Fudbal 23.03.2015 | 19:20
Paun: SP je i čast i obaveza!

Veljko Paunović je okupio "Novozelanđane" i poručio im da ih čekaju obimne i ozbiljne pripreme za Svetsko prvenstvo od 30. maja do 20. juna.

Reprezentacija Srbije za uzrast do 20 godina prvi put će biti učesnik Mundijala.

"To je za nas obaveza, ali i velika čast. Zato i sprovodimo tako obimne i ozbiljne pripreme", poručio je Paunović.

Na njegovom spisku našlo se 27 imena:

golmani: Predrag Rajković (Crvena zvezda), Vanja Milinković-Savić (Vojvodina), Filip Dmitrović (Klagenfurt, Austrija),

odbrana: Stevan Vico (Rad), Aleksandar Cvetković (Jagodina), Nikola Maraš (Rad), Radovan Pankov (Vojvodina), Stefan Milošević (Spartak), Nemanja Antonov (OFK Beograd), Miloš Veljković (Čartlton, Engleska),

sredina terena: Nemanja Maksimović (Astana), Saša Zdjelar (OFK Beograd), Sergej Milinković-Savić (Genk), Mihailo Ristić (Crvena zvezda), Milan Jokić (Voždovac), Milan Makarić (Vojvodina), Dejan Dražić (OFK Beograd), Veljko Simić (Domžale), Mijat Gaćinović (Vojvodina), Nikola Karaklajić (Vožvodovac), Srđan Plavšić (Spartak), Stefan Grbović (Teleoptik),

napadači: Staniša Mandić (Čukarički), Komnen Andrić (OFK Beograd), Filip Janković (Parma), Milan Spremo (Proleter), Stefan Beko (Zemun).

"Ovo je naše prvo okupljanje od novemra prošle godine. Pozvali smo sve igrače koji su igrali u prethodnom ciklusu, jer želimo da napravimo dobru i radnu atmosferu uoči Svetskog prvenstva na Novom Zelandu", istakao je selektor.

"Orlići" će 26. marta na stadionu Čukaričkog, kao i tri dana kasnije u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, imati provere protiv Mjanmara, takođe učesnika predstojećeg Mundijala.

"Mjanmar je igrao u polufinalu Azijskog kupa i izborio plasman na Svetsko prvenstvo. To dovoljno govori o kvalitetu našeg rivala".

Do početka Svetskog prvenstva zakazane su još dve provere, protiv Hondurasa u aprilu i SAD neposredno pred start takmičenja.

"Želimo da na ovim okupljanjima postavimo model načina rada i za budućnost, pošto se kod nas u svim selekcijama dobro radi, mi moramo sada da postavimo standarde koji će koristiti i narednim generacijama", objasnio je Paunović.

Srbija će na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu igrati u Grupi D u kojoj su još Meksiko, predstravnik Afrike i Urugvaj.

Komentari / 0

Ostavite komentar