ЛШ: Хоћемо ли видјети преокрете или потоп фаворита?!

Да ли ће Монако и Бајер Леверкузен успети да сачувају предност из првих мечева?

Фудбал 16.03.2015 | 17:00
ЛШ: Хоћемо ли видјети преокрете или потоп фаворита?!

У уторак увече добићемо још два учесника четврфинала овосезонске Лиге шампиона.

За сада, међу осам најбољих пласирали су се Пари Сен Жермен, Бајерн Минхен, Реал Мадрид и Порто.

По резултатима оствареним у првим мечевима, Монако и Бајер Леверкузен близу су да им се придруже, али сигурно је да се Арсенал и Атлетико Мадрид неће предати без жестоке борбе.

Енглези имају много тежи задатак него Шпанци, пошто су пред својим навијачима поражени 1:3, док је Атлетико у Немачкој изгубио "само" 1:0.

Без обзира на тежак задатак, Арсен Венгер верује да његови играчи могу до повољног резултата јер се налазе у серији од четири победе.

"Гостујемо Монаку после одличне недеље, екипа је добила додатно самопуздање, па и поред два гола дефицита верујемо у пролаз. Морамо да верујемо, јер у супротном немамо шансе", рекао је Арсеналов тренер, који ће са посебним емоцијама ући у предстојећу утакмицу.

Венгер је био тренер Монака од 1987. до 1994. године, тако да ће повратак на стадион Луј други у Монте Карлу сигурно бити емотиван за њега.

Лондонски тим суочиће се и са традицијом, пошто ниједан клуб у историји Лиге шампиона није успео да прође у наредну фазу после пораза од два гола разлике на домаћем терену.

С друге стране, фудбалери Монака се надају да ће сачувати предност и изборити прво учесће у четвртфиналу још од 2004. године, када су стигли до финала у којем су поражени од Порта.

"Нико није веровао у нас, али смо играли заиста добро. Заслужили смо да прођемо даље и верујем да можемо да поновимо 2004. годину", рекао је Жоао Мутињо.

Вицешампион Европе и првак Шпаније Атлетико Мадрид покушаће против Бајера да се искупи за слабије резултате у последње време у Примери, који су га удаљили од титуле.

Оправдање за лошије партије могле би да буду честе повреде нападача Марија Манџукића, Антоана Гризмана и Фернанда Тореса.

Португалски везиста Тијаго неће играти због црвеног картона на Бај арени, али очекује да ће се његов тим наћи међу најбољих осам екипа у Европи.

"Екипа је чак и са 10 играча играла добро и имали смо неколико одличних шанси. Надам се да ћемо надокнадити предност", рекао је Тијаго, поред којег је суспендован и штопер Дијего Годин.

Бајер са друге стране није примио гол у последњих пет утакмица у свим такмичењима, што екипи пружа додатни оптимизам.

"Та чињеница ми додатно улива поверење и надам се да ће потрајати дуго или бар још сутра", поручио је голман "фармацеута" Бернд Лено.

Коментари / 0

Оставите коментар