LŠ: Hoćemo li vidjeti preokrete ili potop favorita?!

Da li će Monako i Bajer Leverkuzen uspeti da sačuvaju prednost iz prvih mečeva?

Fudbal 16.03.2015 | 17:00
LŠ: Hoćemo li vidjeti preokrete ili potop favorita?!

U utorak uveče dobićemo još dva učesnika četvrfinala ovosezonske Lige šampiona.

Za sada, među osam najboljih plasirali su se Pari Sen Žermen, Bajern Minhen, Real Madrid i Porto.

Po rezultatima ostvarenim u prvim mečevima, Monako i Bajer Leverkuzen blizu su da im se pridruže, ali sigurno je da se Arsenal i Atletiko Madrid neće predati bez žestoke borbe.

Englezi imaju mnogo teži zadatak nego Španci, pošto su pred svojim navijačima poraženi 1:3, dok je Atletiko u Nemačkoj izgubio "samo" 1:0.

Bez obzira na težak zadatak, Arsen Venger veruje da njegovi igrači mogu do povoljnog rezultata jer se nalaze u seriji od četiri pobede.

"Gostujemo Monaku posle odlične nedelje, ekipa je dobila dodatno samopuzdanje, pa i pored dva gola deficita verujemo u prolaz. Moramo da verujemo, jer u suprotnom nemamo šanse", rekao je Arsenalov trener, koji će sa posebnim emocijama ući u predstojeću utakmicu.

Venger je bio trener Monaka od 1987. do 1994. godine, tako da će povratak na stadion Luj drugi u Monte Karlu sigurno biti emotivan za njega.

Londonski tim suočiće se i sa tradicijom, pošto nijedan klub u istoriji Lige šampiona nije uspeo da prođe u narednu fazu posle poraza od dva gola razlike na domaćem terenu.

S druge strane, fudbaleri Monaka se nadaju da će sačuvati prednost i izboriti prvo učesće u četvrtfinalu još od 2004. godine, kada su stigli do finala u kojem su poraženi od Porta.

"Niko nije verovao u nas, ali smo igrali zaista dobro. Zaslužili smo da prođemo dalje i verujem da možemo da ponovimo 2004. godinu", rekao je Žoao Mutinjo.

Vicešampion Evrope i prvak Španije Atletiko Madrid pokušaće protiv Bajera da se iskupi za slabije rezultate u poslednje vreme u Primeri, koji su ga udaljili od titule.

Opravdanje za lošije partije mogle bi da budu česte povrede napadača Marija Mandžukića, Antoana Grizmana i Fernanda Toresa.

Portugalski vezista Tijago neće igrati zbog crvenog kartona na Baj areni, ali očekuje da će se njegov tim naći među najboljih osam ekipa u Evropi.

"Ekipa je čak i sa 10 igrača igrala dobro i imali smo nekoliko odličnih šansi. Nadam se da ćemo nadoknaditi prednost", rekao je Tijago, pored kojeg je suspendovan i štoper Dijego Godin.

Bajer sa druge strane nije primio gol u poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima, što ekipi pruža dodatni optimizam.

"Ta činjenica mi dodatno uliva poverenje i nadam se da će potrajati dugo ili bar još sutra", poručio je golman "farmaceuta" Bernd Leno.

Komentari / 0

Ostavite komentar