Штедња и на платама и на пензијама

Важно је било да направимо озбиљан план, којег ћемо се приџавати и нећемо одустајати, а овај који сада примењујемо чини ми се да даје резултате, оцијенио је премијер Србије Александар Вучић на почетку Бизнис форума на Копаонику.

Србија 03.03.2015 | 11:49
Штедња и на платама и на пензијама

Примијетивши да за грађане Србије никад није био важно да се размишља неколико година унапријед, а да се неријетко и подсмијавало онима који су имали петогодишње планове, Вучић је рекао да је приликом опредјељивања за рестриктивне мјере, идеја била да се новом стратегијом донесе развој Србији, а томе је претходило сређивање јавних финансија.

"Нажалост, ми морамо да платимо рачун лоше политике и од тога не можемо да се сакријемо. Можете да ме волите или не волите, али ми морамо да штедимо и на платама и на пензијама. Преузели смо мере на сређивању јавних финансија, због чега посебно захваљујем економистима који су умели да препознају тежину мера које доносимо, али и Фискалном савету, јер без њихових критика, али и подршке, нисмо могли да постигнемо ово што смо успели до сада", навео је Вучић и додао да предстоји доба за раст.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бизмарк

03.03.2015 10:57

Колика је твоја плата у односу на плату дипломираног инжењера? Многи дипломирани инжењери могу бити бољи предсједници владе од тебе а ти никада не можеш ни помислити бити дипломирани инжењер. Кад то народ (гласачи/бирачи) једном и заувијек схвати, онда ће народу бити боље а до тада може се само вртити у круг заједно са вама, и пропадати наравно.

ОДГОВОРИТЕ