Štednja i na platama i na penzijama

Važno je bilo da napravimo ozbiljan plan, kojeg ćemo se pridžavati i nećemo odustajati, a ovaj koji sada primenjujemo čini mi se da daje rezultate, ocijenio je premijer Srbije Aleksandar Vučić na početku Biznis foruma na Kopaoniku.

Srbija 03.03.2015 | 11:49
Štednja i na platama i na penzijama

Primijetivši da za građane Srbije nikad nije bio važno da se razmišlja nekoliko godina unaprijed, a da se nerijetko i podsmijavalo onima koji su imali petogodišnje planove, Vučić je rekao da je prilikom opredjeljivanja za restriktivne mjere, ideja bila da se novom strategijom donese razvoj Srbiji, a tome je prethodilo sređivanje javnih finansija.

"Nažalost, mi moramo da platimo račun loše politike i od toga ne možemo da se sakrijemo. Možete da me volite ili ne volite, ali mi moramo da štedimo i na platama i na penzijama. Preuzeli smo mere na sređivanju javnih finansija, zbog čega posebno zahvaljujem ekonomistima koji su umeli da prepoznaju težinu mera koje donosimo, ali i Fiskalnom savetu, jer bez njihovih kritika, ali i podrške, nismo mogli da postignemo ovo što smo uspeli do sada", naveo je Vučić i dodao da predstoji doba za rast.

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bizmark

03.03.2015 10:57

Kolika je tvoja plata u odnosu na platu diplomiranog inženjera? Mnogi diplomirani inženjeri mogu biti bolji predsjednici vlade od tebe a ti nikada ne možeš ni pomisliti biti diplomirani inženjer. Kad to narod (glasači/birači) jednom i zauvijek shvati, onda će narodu biti bolje a do tada može se samo vrtiti u krug zajedno sa vama, i propadati naravno.

ODGOVORITE