“Нови фосили” постају “Фосили”?

Чланови загребачке поп групе ратују око имена. Рајко Дујмић највавио да ће им забранити да наступају под именом “Нови фосили”.

Забава 03.03.2015 | 09:13
“Нови фосили” постају “Фосили”?

РАТ Рајка Дујмића и његових бивших колега из “Нових фосила” се наставља! Композитор највећих хитова загребачке поп групе, који је прошле године избачен из бенда пред сам почетак велике опроштајне турнеје, најавио је да ће члановима групе забранити да наступају под тим именом, јер он полаже право на то.

- Ко први заштити име, по закону има право на њега - рекао је басиста групе Маринко Колнаго, једини живи члан прве поставе “Нових фосила”. - Рајков проблем је што је заштитио име групе само у Хрватској.

Колнаго је у Словенији већ затражио право коришћења оригиналног имена групе. Преостали чланови бенда размишљају да у Хрватској наступају под именом “Фосили”, како би избегли Дујмићеву забрану.

- Не желим да скрнаве песме, нити људе којих више нема, а с којима сам стварао највеће хитове у каријери - наглашава Дујмић. - Нисам шеф групе, већ композитор. Та група симболизује најсрећније дане мог живота. Моју децу не може нико да ми отме, а они могу да свирају и под именом Јосип Броз Тито, што се мене тиче.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар