“Novi fosili” postaju “Fosili”?

Članovi zagrebačke pop grupe ratuju oko imena. Rajko Dujmić najvavio da će im zabraniti da nastupaju pod imenom “Novi fosili”.

Zabava 03.03.2015 | 09:13
“Novi fosili” postaju “Fosili”?

RAT Rajka Dujmića i njegovih bivših kolega iz “Novih fosila” se nastavlja! Kompozitor najvećih hitova zagrebačke pop grupe, koji je prošle godine izbačen iz benda pred sam početak velike oproštajne turneje, najavio je da će članovima grupe zabraniti da nastupaju pod tim imenom, jer on polaže pravo na to.

- Ko prvi zaštiti ime, po zakonu ima pravo na njega - rekao je basista grupe Marinko Kolnago, jedini živi član prve postave “Novih fosila”. - Rajkov problem je što je zaštitio ime grupe samo u Hrvatskoj.

Kolnago je u Sloveniji već zatražio pravo korišćenja originalnog imena grupe. Preostali članovi benda razmišljaju da u Hrvatskoj nastupaju pod imenom “Fosili”, kako bi izbegli Dujmićevu zabranu.

- Ne želim da skrnave pesme, niti ljude kojih više nema, a s kojima sam stvarao najveće hitove u karijeri - naglašava Dujmić. - Nisam šef grupe, već kompozitor. Ta grupa simbolizuje najsrećnije dane mog života. Moju decu ne može niko da mi otme, a oni mogu da sviraju i pod imenom Josip Broz Tito, što se mene tiče.

Izvor: Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar