Ово су добитници Златне малине

"Златна малина" је "признање" које се дан пред доделу "Оскара" даје глумцима и филмовима који конкуришу у категорији најгорих остварења у претходној години.

Забава 22.02.2015 | 17:09
Ово су добитници  Златне малине

Камерон Дијаз, овогодишња је победница у категорији најгоре глумице и то за две улоге које је снимила у протеклој години.

"Златну малину" глумица је добила како због филмова "Друга жена" и "Секс снимак", али и због римејка филма "Ени", у којем Камерон игра, а који је проглашен за најгори у 2014. години.

Међутим, иако је играла у чак три филма који су проглашени за апсолутне промашаје, она ипак није рекордерка када су ове ствари у питању.

Амерички филм "Савинг Цхристмас" (Спасавање Божића) Дарена Дејна освојио је
сатиричну филмску награду "Златна малина" за најгори филм, најгору мушку улогу и сценарио.

Блокбастер Мајкла Беја "Трансформерси 4: Доба истребљења", о супер-моћним роботима из других галаксија који се боре за власт на Земљи, освојио је награду за најгору режију, наводи се на сајту Фондације "Златна малина".
"Златну малину" за најгору споредну женску улогу добила је Меган Фокс, за улогу у филму "Нинџа корњаче", док је Мајкл Беј проглашен за најгорег редитеља за филм "Трансформерси 4".

Ништа боље није ни прошао глумац Келси Гремер, који је потукао конкуренцију у чак четири филма. Он је добио "Златну малину" због улога у филмовима "Плаћеници 3", "Легенде из Оза", "Мисли као мушкарац" и "Трансформерси 4".

Прошле године, глумац Кирк Камерон, однео је највише ових "признања" за филм "Крис Камерон спасава Божић", па је тако добио "Златну малину" у категорији најгори глумац, најгора сарадња и најгори сценарио.

Кирк Камерун: Прошлогодишњи шампион
"Златна малина" постоји од 1980. године, а номинације бира 757 чланова Фондације "Златна малина" која пародира америчку Академију за филмску уметност која додељује Оскаре.

Довољна је претплата од 40 долара годишње за пријем у ту фондацију. Победници који обично не дођу на церемонију доделе, добијају скулптуру малине величине лоптице за голф на филмској траци. Све је офарбано златно-жутом бојом, а кошта 4,79 долара.

До сада су једини "победници" који су дошли на церемонију доделе биле Сандра Булок и Хале Бери.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар