Ovo su dobitnici Zlatne maline

"Zlatna malina" je "priznanje" koje se dan pred dodelu "Oskara" daje glumcima i filmovima koji konkurišu u kategoriji najgorih ostvarenja u prethodnoj godini.

Zabava 22.02.2015 | 17:09
Ovo su dobitnici  Zlatne maline

Kameron Dijaz, ovogodišnja je pobednica u kategoriji najgore glumice i to za dve uloge koje je snimila u protekloj godini.

"Zlatnu malinu" glumica je dobila kako zbog filmova "Druga žena" i "Seks snimak", ali i zbog rimejka filma "Eni", u kojem Kameron igra, a koji je proglašen za najgori u 2014. godini.

Međutim, iako je igrala u čak tri filma koji su proglašeni za apsolutne promašaje, ona ipak nije rekorderka kada su ove stvari u pitanju.

Američki film "Saving Christmas" (Spasavanje Božića) Darena Dejna osvojio je
satiričnu filmsku nagradu "Zlatna malina" za najgori film, najgoru mušku ulogu i scenario.

Blokbaster Majkla Beja "Transformersi 4: Doba istrebljenja", o super-moćnim robotima iz drugih galaksija koji se bore za vlast na Zemlji, osvojio je nagradu za najgoru režiju, navodi se na sajtu Fondacije "Zlatna malina".
"Zlatnu malinu" za najgoru sporednu žensku ulogu dobila je Megan Foks, za ulogu u filmu "Nindža kornjače", dok je Majkl Bej proglašen za najgoreg reditelja za film "Transformersi 4".

Ništa bolje nije ni prošao glumac Kelsi Gremer, koji je potukao konkurenciju u čak četiri filma. On je dobio "Zlatnu malinu" zbog uloga u filmovima "Plaćenici 3", "Legende iz Oza", "Misli kao muškarac" i "Transformersi 4".

Prošle godine, glumac Kirk Kameron, odneo je najviše ovih "priznanja" za film "Kris Kameron spasava Božić", pa je tako dobio "Zlatnu malinu" u kategoriji najgori glumac, najgora saradnja i najgori scenario.

Kirk Kamerun: Prošlogodišnji šampion
"Zlatna malina" postoji od 1980. godine, a nominacije bira 757 članova Fondacije "Zlatna malina" koja parodira američku Akademiju za filmsku umetnost koja dodeljuje Oskare.

Dovoljna je pretplata od 40 dolara godišnje za prijem u tu fondaciju. Pobednici koji obično ne dođu na ceremoniju dodele, dobijaju skulpturu maline veličine loptice za golf na filmskoj traci. Sve je ofarbano zlatno-žutom bojom, a košta 4,79 dolara.

Do sada su jedini "pobednici" koji su došli na ceremoniju dodele bile Sandra Bulok i Hale Beri.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar