Стигла обећања за раднике РАОП-а?

Бивши преварени радници фабрике "Енергоинвест - Расклопна опрема" наставили су са окупљањима испред капије фабрике, захтијевајући да им буду исплаћена дуговања по основу правоснажних судских пресуда, те да им се повеже радни стаж.

Република Српска 05.02.2015 | 17:13
Стигла обећања за раднике РАОП-а?

Мисли ли ико на оне који су читав радни вијек провели поштено зарађујући за живот и који траже оно што им по закону припада, питају се преварени бивши радници РАОП-а.

Док чекају исплату дуговања по основу правоснажних судских пресуда и повезивање радног стажа, њих 36 и даље се окупља понедјељком и четвртком испред капије овог некадашњег гиганта. На њихове вапаје и даље нико не одговара, а предизборна обећања нико не испуњава.

"Волио бих да изадје предсједник Републике Српске Милорад Додик и да бар каже "То је била предизборна, ја сам тада обећавао, од тога нема ништа", или да каже да ће нас исплатити, само да се огласи", каже један од бивших радника РАОП-а Мишо Вукадин.

"Замолила бих предсједника Додика, премијера Жељку Цвијановића, министра Ђокића да чују вапај овог јадног и напаћеног народа! Имамо само гола обећања", поручује бивши радник Расклопне опреме Зорица Петровић.

А нових обећања ни данас не мањка. Иако су преварени радници рекли да су покушали договорити састанак са ресорним министром преко начелника општине Источно Ново Сарајево Љубише Ћосића, од којег су, како кажу, добили одговор да му се нико не јавља на његове позиве, начелник тврди супротно. Најављује састанак са Ђокићем, а Ђокић исплату.

"Министар је исказао интерес да се у току идуће седмице сретнемо и мислим да ће до тог сусрета доћи, те ћу му ја пренијети захтјеве радника и као новог министра га упознати са проблематиком која прати РАОП", каже Ћосић.

"Ја нисам учествовао у било каквим активностима око РАОП-а. Све оно што је дио законских обавеза према радницима, све ће бити измирено. Изван тога ја не могу ништа да обећам", поручује министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић.

И док неки обећавају, а други се и не оглашавају, у РАОП-у трају превирања око тога колико је коме исплаћено и на основу којих тужби. Радници демантују "анонимне" коментаре на порталу БН телевизије у којима их оптужују да немају никаква права да протестују, јер су исплаћени.

"За сваку марку дуга коју тражимо имамо доказ и судску пресуду. Нека надлежне институције испитају шта смо ми добили а колико су наплатили појединци који су јуче почели радити у РАОП-у и који су учествовали у пљачки предузећа", поручују незадовољни раднци.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

сирогојно

05.02.2015 16:35

Обецање лудом радовању ,сарене лазе за дјецу...једна плата па опет јовонаново....

ОДГОВОРИТЕ
Name

аха

05.02.2015 16:38

Јос мало па це олистати гора а бице и траве да пасете. Само јос коју седмицу издрзите...Вас Милорад Додик!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

05.02.2015 17:36

Ј*т у фебеуару првоаприлска сала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

05.02.2015 17:44

Е па ко вам је крив. Дзабе зовете и Додика и Цвијановицку... Боли њих уво за вас. Ко ...е раднике

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин бл

05.02.2015 17:46

Сви јунаци ником поникосе, и у црну земљу... Кад је Тадиц досао да вас подрзи након Додикових пријетњи, разбјезали сте се на све стране ко мисеви,доцекао га један радник! а сад тразите неке паре и плацете и кукате. Не треба ниста да вам дају! Не дај Баја ни фенинга!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

05.02.2015 20:15

Када је Милорад на трибини говорио новинарки БН "ДА НИЈЕ ЊЕГОВ ТИП" добио је аплауз у вашој дворани. Нови је закон донешен па да непишем даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

05.02.2015 20:51

"То је била предизборна, ја сам тада обећавао, од тога нема ништа"

ОДГОВОРИТЕ
Name

лили

12.02.2015 16:51

Знате ли ону стару људи се држе за ријеч а животиње за рогове